banner488

"Erken Çocukluk Eğitimi Projesi" ile Çocukların Yüzü Güldü

"Erken Çocukluk Eğitimi Projesi" ile Çocukların Yüzü Güldü
banner496

Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Çine’nin kırsal 7 mahallesinde, okul öncesi eğitim erişimi bulunmayan çocuklar için oyuncak ve eğitim materyalleri bulunan toplam 12 oyun sandığı dağıtıldı.

Milli Eğitim Bakanlığının ve UNESCO'nun iş birliği ile gerçekleştirilen "Erken Çocukluk Eğitimi" projesi ile 5 yaş grubunda olan ve anaokuluna erişimi bulunmayan çocuklara Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oyun sandığı dağıtıldı. Proje kapsamında içinde oyuncak ve eğitim materyalleri bulunan toplam 12 oyun sandığı, proje sorumluları Çine İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ayşe Aktaş ve Fatma Öz Anaokulu Müdürü Ümran Köksal İmal tarafından Alabayır, Dorumlar, Hallaçlar, İbrahim Kavağı, Cumalı, Altınova ve Eskiçine Mahallelerinde bulunan 12 çocuğa ve ailelerine teslim edildi. Başlatılan projeyle, çocukların erken çocukluk eğitimi hizmetlerine erişiminin ve sunulan eğitimin kalitesinin artırılması olduğu bildirildi. Erken çocukluk eğitimi hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve çeşitlendirilmesinin de projenin maksatları içinde olduğuna dikkat çekildi.

"Çocukların yüzündeki mutluluğu gördüğümüzde, işimizin kutsallığını bir kez daha anladık”

Okula erişim imkanı olmayan çocuklar için hazırlanan sandıkları ulaştırdıklarını anlatan Çine İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ayşe Aktaş şunları kaydetti; "Çok güzel çalışmalar yaptık. Ulaştığımız çocukların minik kalplerine dokunarak yüzündeki gülümsemeyi, mutluluğu gördüğümüzde, yaptığımız işin kutsal bir meslek olduğunu bir kez anladık. Bakanlığımızın belirttiği gibi önemli olan, materyaller değil çocuğa dokunmak, onu okula hazırlamaktır. Temel amacımız budur. Velilerimiz bizi çok sıcak karşıladı ve ilgi gösterdi. Onları da materyaller ve yapmaları gerekenler konusunda bilgilendirdik."

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472