banner488

Duyarlı Liseliler, Ayşegül için hazırlandı

Duyarlı Liseliler, Ayşegül için hazırlandı
banner496
Çine Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11-C sınıfı öğrencileri,  sınıf arkadaşları Ayşegül için Engelliler Haftası nedeniyle program hazırladılar.

Çine Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle, okullarında eğitim gören engelli arkadaşları Ayşegül Gökçe için program hazırladılar. Çine Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ayşegül Gökçe’nin annesi Çine İlçe  Emniyet Müdürlüğü'ndeki polis memuru Elif Gökçe’yi yılın annesi seçti.

Programda, 11-C ve 12-A sınıfı öğrencileri Engelliler Haftası ile ilgili “Görmezler ama görülmez değiller” adlı şiir, engelli bir çocuğun annesine yazdığı mektup, “Görüyorum” adlı  şiiri,  Şeker şarkısını işaret diliyle canlandırdılar. Engelli bir kızın kaleminden, “Siz karanlığın ne demek olduğunu bilir misiniz? Bana karanlığı anlatabilir misiniz? Adlı şiiri okunurken salondaki herkese siyah maske dağıtıldı. Şiir bitene kadar maskeleri takanlar görme engelli olanların yerine kendilerini koydular.

“Ayşegül için akan sular durur”

Kızı Ayşegül söz konusu olduğunda akan suların durduğunu belirten Elif Gökçe konuşmasında göz yaşlarına hakim olmadı. Ağlayarak konuşmasını zorlukla gerçekleştiren Elif Gökçe, “Herkes gibi sorunsuz bir çocuk bekliyorduk, ama öyle olmadı. Allah’ımın bize hikmeti, Ayşegül’den uzun zaman anne kelimesini duyamadım. Ayşegül benim için çok değerli. Hiç kimseye boyun eğmedim, ama kızım söz konusu olduğu zaman akan sular duruyor benim için. Ayşegül için ben hep ağladım ama kızımın ağlamasını hiç istemiyorum. Kızım benim her şeyim ve onu çok seviyorum. Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’nin üçüncü kademesi olmadığı için Ayşegül’ü okula gönderemedim. Çine Mehmet Emin Ünal Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okuluna geldim ve Müdürümüz Cevriye Hanıma bir şey beklemiyorum ama yeter ki kızımın bir yere ait olduğunu hissettirmek istiyorum dedim.  Tedirginliklerim ve korkularım çok büyüktü, ama hiç birini yaşamadık. Hem sınıf öğrencileri, velileri olsun, hem de okul müdürümüz ve öğretmenleri kızıma öyle sarıldılar ki bunu sözlerle anlatmam imkansız. Ayşegül’ün mutlu olduğunu görmek, bütün herkesçe sevildiğini, sahiplenildiğini, dışlanmadığını görmek benim için dünyada yaşanılacak sevinçlerin en güzeli.  Hepinize verdiğiniz destek ve sevgiden dolayı teşekkür ediyorum. İyi ki sizleri tanıdım” dedi. Konuşmasını bitiren Elif Gökçe kızı Ayşegül’ün ağladığını görünce dayanamayıp kızına öğle sarıldı ki,  salonda bu sevgi bağını gören ve hisseden herkesi ağlattı.

“Ayşegül’ü çok seviyoruz”

Herkesin bir engelli adayı olduğunu söyleyen Çine Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Cevriye Ayyıldız, “Elif Hanım mükemmel anne çektiği ve yaşadığı zorluk karşısında hep Ayşegül’ün yanında ve her şeyden önce kızını ön planda tutuyor. Bizde yaşananların içerisinde bunları gördük bu nedenle okulumuz adına yılın annesi olarak Elif Gökçe’yi seçtik.  Biz kızımız Ayşegül’ü ve sizi çok seviyoruz.  Bundan sonra hiç ağlamamam dileği ile her zaman Ayşegül’ün yanında olacağız.  Bir saniye sonra kimsenin ne olacağını bilemeyiz, engelli vatandaşlara daha duyarlı yaklaşılması gerek. Ayşegül arkadaşlarıyla çok iyi geçiniyor,  yemeğini kendi yiyor ve konuşmaya başladı, bunlar bizi sevindiriyor, inşallah ömrü boyunca daha iyi olur. Programı hazırlayan öğrencilerime ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum.”












Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2016, 00:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472