banner488

Çineli Okul Servis Şoförleri Eğitimden Geçiyor

Çineli Okul Servis Şoförleri Eğitimden Geçiyor
banner496
Okul Servis Araçları Yönetmeliği kapsamında Çine Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ilçede görevli okul servis araçlarının şoförlerine 8 gün, 30 saatlik eğitime başlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının müşterek katılımıyla hazırlanıp 25 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe giren Okul Servis Araçları Yönetmeliği kapsamında MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Okul Servis Araç Sürücülerine yönelik 30 saatlik eğitim Çine Halk Eğitimi Merkezi tarafından Çine Madran Anadolu Lisesi'nde veriliyor.

“Sertifikası Olmayan, Servis Şoförlüğü Yapamayacak”

Bakanlıklarca ortaklaşa hazırlanan eğitim programından geçmenin zorunlu hale getirildiğini ifade eden Çine Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Bircan Öter, “Son dönemde okul servisi sürücüleri ve bu taşıtlardaki rehber personelin niteliklerine ilişkin kamuoyunda oluşan hassasiyetin giderilmesi ve ortaya çıkan yeni ihtiyaçlara cevap verilebilmesi amacıyla Çine Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çine Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü "Okul Servis Araç Sürücüleri Eğitimi" ve "Okul Taşıtları Rehber Personel Eğitimi" programları hazırlandı. Türkiye genelinde tüm servis şoförlerini, belli periyotta eğitimden geçecek. nihayetinde sertifikası olmayanların,  okul servis şoförlüğü yapamayacaklar. Dolayısıyla tüm servis şoförlerinin ve akabinde rehber personelin eğitimden geçmek zorunda” dedi.

“Eğitim Zorunlu”

Okul Servis şoförleri ve rehber personele yönelik ayrı ayrı planlanan programın süresinin 30´ar saat olacağını kaydeden Öter, Servis Şoför Eğitimin derslerinde iş sağlığı ve güvenliği, sürüş psikolojisi, trafik sistemi veya güvenliği, güvenli araç kullanımı, öğrenci indirme ve bildirme kuralları ile okul taşıtları gibi konulara yer verileceğini belirterek, “Yeni yönetmelikle birlikte tüm düzenlemeleri öğrenebilmeleri açısından bu eğitimler zorunluluk arz ediyor. Yeni yönetmelikte ortaya konulan şartlar, şoförlere aktarılacak" diye konuştu. 




















Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472