banner480

Çineli Öğrencilerden “Hediyem Kur’an Olsun” Projesine Destek

Çineli Öğrencilerden “Hediyem Kur’an Olsun” Projesine Destek
banner269
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan “Hediyem Kur’an Olsun” projesi ile kişi ve kurumlara Kur’an-ı Kerim hediye ediliyor. Çine Merkez Şevketiye Camii Yaz Kur’an Kursu öğrencileri kampanyaya destek çıkarak toplanan 756 TL’yi Türkiye Diyanet Vakfı Çine Şubesine teslim ettiler.

“Hediyem Kur’an Olsun” projesi ile hayırseverlerin bağışlarıyla temin edilen Kur’an-ı Kerimler, Türkiye’de ve yurt dışında Kur’an-ı Kerim bulunmayan yerlere, ihtiyaç duyan ancak satın alma gücü olmayan kişi ve kurumlara ulaşıyor. Bu kampanyaya Çine Merkez Şevketiye Camii Yaz Kur’an Kursu öğrencileri cami görevlisi Ersin Yalçınkaya önderliğinde Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan “Hediyem Kur’an Olsun” kampanyasına destekte bulundu. Öğrenciler kendi aralarında topladıkları 756 lirayı Kur’an-ı Kerim hediyesi yapılmak üzere Türkiye Diyanet Vakfı Çine Şubesine aracılığı ile Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezine gönderildi.

Çine Merkez Şevketiye Camii Yaz Kur’an Kursu öğrencileri cami görevlisi Ersin Yalçın, Çine İlçe Müftüsü Mehmet Atay’ı ziyaret ederek, topladıkları yardım parasını teslim ettiler. İlçe Müftüsü Atay misafirlerini makam odasında ağırladı. Müftü Atay "Bu genç kardeşlerimizin "Hediyem Kuran olsun" kampanyasına yaptıkları anlamlı girişimin ve katkılarından dolayı çok teşekkür ederim. Amacımız Kur'an-ı Kerime ulaşamayan, okuma imkanı bulamayan insanlara Kuran ı kerim ulaştırmak. Özellikle Afrika kıtasındaki ülkelerde yaşayan Müslümanlar tahta üzerinde Kur'an öğrenmeye çalışıyor, kampanyanın bu insanlara Kur'an-ı iyi bir şekilde öğrenme noktasında büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Atay, toplanan Kur'an-ı Kerim'in ihtiyacı olan ülkelere ulaştırılmak üzere Diyanet Vakfına gönderildiğini, kampanyanın halen devam ettiğini, isteyenlerin ihtiyaç sahibi Müslümanlara Kur'an-ı Kerim yardımında bulunabileceğini sözlerine ekledi.














Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472