banner480

Çine’de “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı”

Çine’de “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı”
banner269
Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu 45 proje ile yıl içerisinde yapmış oldukları atölye çalışmalarının yer aldığı bilim fuarı açıldı.

Bilim Fuarına, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Askerlik Şube Başkanı Cuma Ali Nacak, Çine Milli Eğitim Şube Müdürü Yeter Ortan ve Coşkun Akbay, Çine İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Ağırhan, Çine Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır, Aydınlı Çocuk Kitapları Yazarı Zehra Ünüvar, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, ilçede bulunan okullardan öğrenciler katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen "Eğitimde İş Birliği Protokolü" kapsamında öğrencilerin hazırladığı birbirinden güzel projeler, Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul bahçesinde sergilenmeye başlandı. Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi danışman öğretmenlerin ve 90 öğrencinin hazırladığı 45 adet proje ile yıl içerisinde yapmış oldukları atölye çalışmalarının sergilendiği fuar, büyük ilgi gördü.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında açılış konuşmasını yapan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Daha önceki yıllarda çok güzel projeler görmüştük, bu yılda daha iyilerini görmek için geldik. Öğrencilerimiz her sene daha iyi çalışmalar yapıyor bunlar bizim gururumuz. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz” dedi.

Ayrıca fuarda Çine Halk Kütüphanesi tarafından davet edilen Zehra Ünüvar, Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kitaplarını imzaladı. Aydınlı Çocuk Kitapları Yazarı Zehra Ünüvar, bu okullardan okuyan öğrencilere benim ayrı sevgim, ayrı saygım vardır. Sizler Mesleki ve Teknik Liselerinde eğitim gören öğrenciler çok değerlisiniz, çünkü bizim teknik elemanlara ihtiyacımız var, bunun kıymetini bilin” dedi.

Okul müdürü Ömer Kaçar “Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından yürütülen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır. Fuara öğrencilerimiz, Bluetooth kontrollü araba, engelden kaçan robot, anıtkabir, mikro denetleyici ile kontrol edilen Türkiye haritası ve periyodik cetvel, android ile cihaz kontrolü, atık ilaç toplama projesi, otomatik çiçek sulama sistemi işitme engelliler için kapı zili, akuaponik tarım sistemi, kablosuz elektrik aktarımı, kuyumcu haddesi, ağaç tornası, Pisagor’un adalet kupası, karbonmonooksit sızıntısı alarmı gibi projeler hazırladı. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.





Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2016, 10:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472