banner488

Çine’de Okuma Yazma Seferberliği Hız Kesmeden Devam Ediyor

Çine’de Okuma Yazma Seferberliği Hız Kesmeden Devam Ediyor
banner496
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın ülke genelinde başlattığı okuma seferberliği kapsamında Çine’de 137 vatandaşa eğitim veren Çine Halk Eğitimi Merkezinde kayıtlar devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan 'Okuma Yazma Bilmeyen Kalmasın' adlı kampanya ile birlikte Çine'de 137 kişi Çine Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan kurslarda okuma yazma öğrenmeye başladı. Fevzipaşa Sevim Kalkan ve Hüseyin  Özkan İlkokulu, Evciler, Çaltı, Kavşit, Çatak, Elderesi, Bahçearası, Karakollar, Eskiçine ve Yolboyu ilkokulları ile 2’si evde olmak üzere toplam 22 okuma yazma kursu açıldı. Okullarda 15 yoğunlaştırılmış temel düzeyde 18 erkek 119 kadın olmak üzere 137 kişiye eğitim veriliyor. En genci 43, en yaşlısı 77 yaşında olan kursiyerler büyük bir azimle okuma yazma öğrenmeye çalışıyorlar.

Evciler ilkokulunda açılan 1.kademe okuma yazma kursunda 3 erkek 8 kadın kursiyere sınıf öğretmeni Mustafa Avşar tarafından verilen eğitim meyvesini vermeye başladı. Çine Halk Eğitimi Merkezinde okuma yazma kurslarına yönelik kayıtlar halen devam ediyor.






Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472