banner480

Çine’de, LGS hazırlıkları tamamlandı

Çine’de, LGS hazırlıkları tamamlandı
banner269

6 Haziran Pazar günü ülke genelinde LGS "Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sınavı" gerçekleştirilecek. Hafta sonunda gerçekleştirilecek LGS sınavıyla ilgili olarak Çine Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan tüm hazırlıklar tamamlandı.

Pazar günü Çine’de 529 öğrencinin gireceği LGS "Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sınavı" gerçekleştirilecek. Türkiye genelinde uygulanacak olan LGS sınavı iki oturum şeklinde yapılacak. 1. Oturum saat 09.30 da başlayacak. Öğrencilerin en geç saat 09.00'da okullarında hazır bulunmaları gerekiyor. 75 dakika sürecek birinci oturumun ardından 45 dakika ara olacak. Öğrencilerin bu arada okul bahçesinden ayrılmalarına izin verilmeyecek. İkinci Oturum saat 11.30'da başlayacak ve 80 dakika sürecek. Sınav saat 12.50 de sona erecek.

529 öğrenci sınava girecek

Çine’de sınav için 6 okulda yapılan hazırlıkları Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan ve İlçe Şube Müdürü Coşkun Akbay son kontrollerini yaparak okulların sınava hazır olduklarını bildirdiler.İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan,  06 Haziran Pazar günü LGS Merkezi Sınavına, Çine’de 6 okulda ve 31 sınav salonunda, 83 sınav görevlisi öğretmenle, toplam 529 öğrencinin katılacağını ifade etti. Yavuzkan, pandemi sürecinde gerçekleşecek sınav için tüm okulların hijyen, maske ve mesafe tedbirleri kapsamında şartların titizlikle tamamlandığını kaydetti.  

Sınav gününden önce mutlaka hazırlıkları kontrol edelim

İlçe Müdürü Sadık Yavuzkan, “Covid-19 tedbirleri kapsamında okul girişlerinde oluşturan hijyen noktalarında öğrencilerin maske değişimleri ve dezenfeksiyon işlemlerini rahatlıkla yapabilmeleri için tüm önlemler alındı. Okul bahçelerine salgın tedbirleri gereği velilerimizi alamıyoruz. Kapı önlerinde sosyal mesafeyi engelleyecek kalabalıkların oluşmamasını velilerimizden rica ediyoruz. Sınava gelirken öğrencilerimiz yanlarında mutlaka geçerli kimlik belgesi bulunduracaklar. En az iki adet koyu siyah kurşun kalem, 1 adet kalemtıraş, iz yapmayan silgi ile sınava gelecekler. Eğer isterlerse etiketi çıkarılmış şeffaf pet şişede suyu yanlarında bulundurabilirler. Ancak cep telefonu, akıllı saat vb dijital araç gereçler sınav salonlarına alınmayacak. Öğrencilerimiz mutlaka, sınava gelirken getirmeleri gereken kimlik belgesi, kalem, silgi ve kalemtıraşı sınavdan bir gün önce hazırlasınlar. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2021, 11:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472