banner488

Çine’de Kitap Okuma Etkinliği Düzenlendi

Çine’de Kitap Okuma Etkinliği Düzenlendi
banner269

Çine Halk Kütüphanesi, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nde kurs gören öğrencilere kitap okuma etkinliği düzenledi.

Gerçekleşen etkinliğe, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Kenan Çiftçi, Çine İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ali Dinçer, Çine İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır ve kütüphane personeli, spor antrenörleri ve öğrenciler katıldı.

Çine Halk Kütüphanesi, toplumun kitap ve kütüphaneye ilgisini çekmek, toplumda okuma alışkanlığı konusunda farkındalık oluşturmak için, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nde kurs gören öğrencilere kitap hediye ederek Çine Yüksel Yalova Stadyumunda kitap okuma etkinliği düzenledi. Halkın her kesimine ulaşmaya çalıştıklarını belirten Çine Halk Kütüphane Müdürü Şenay Hızır, “Çine İlçe Gençlik ve Spor Müdürümüz Ali Dinçer’le öğrencilerimiz için kitap okuma organizasyonu düzenledik. Burada kurs gören her yaştaki öğrencilerimize kitap hediye ederek kitap okuma etkinliğimizi gerçekleştirdik. Toplumun kitap ve kütüphaneye ilgisini çekmek amacıyla bireysel ve yaşam boyu öğrenme çabalarını desteklemek, bilgi okur, yazarlığı becerisi kazanmasını ve geliştirmesini sağlamak adına etkinlik yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Her geçen gün artarak üye ve okuyucu sayımızın olması bizleri mutlu ediyor. Aydın İl Kültür ve turizm Müdürlüğümüze, Ali Müdürümüze ve ekibine, emeği geçen tüm kütüphane personelimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Sadece bedeni değil ruhu da geliştirmek”

Gençlerin spor yaparken bireysel gelişmelerini de tamamlamaları gerektiğini söyleyen Çine İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ali Dinçer, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün istediği gibi biz sporcunundu zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı olmasını istiyoruz. Talep ve isteklerimiz bu doğrultudadır. Buraya gelen sporcu kardeşlerimize kitap okuma alışkanlığını kazanması için faydalı olacağını düşünüyoruz. Spor yaparken ve bireysel gelişimlerine katkı sağlayacaktır. Okuyan bir genç ve sporcu nesil bizler için çok önemli. Sadece bedinin gelişmesi değil ruhunun da gelişmesi gerekiyor. Zihinsel faaliyetlere de önem veriyoruz. Kütüphanemizin pandemiden dolayı Kütüphane Haftası etkinlikleri kısıtlandığından dolayı bu gibi etkinlikleri düzenlenmesi ve okuyucular ile buluşma noktasında bizleri de mutlu etti. Gayret ve çabamız gençlerimizin vatana, millete ve devlete hayırlı bireyler olması yöndedir” dedi.

“Çine Modern Bir Kütüphaneye Kavuşuyor”

İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Kenan Çiftçi ise, “Çine’de çok başarılı bir Müdiremiz Şenay Hanım var. Birçok etkinlikler gerçekleştirerek okuyucuyla kitapları buluşturma konusunda yapılmış olan tüm etkinlikleri bizlerde destekliyoruz. Kitap okuma alışkanlığını 7 den 70 e herkese kazandırmak için gayret göstermekteyiz. Kültür Bakanlığının yapmış olduğu alt yapı çalışmaları önemli ve kıymetlidir. Örneğin Çine’den ödünç aldığınız bir kitabı Ankara’daki her hangi bir kütüphaneye teslim edebilecek bir alt yapıya sahip bulunmaktayız. Bu yeter ki tüm insanlarımız okusun diye. Çine tatil yolu güzergahının üzerinde, yolcular geçerken rahatlıkla değişim veya kitap alabilecekleri büyük bir kütüphaneye sahip. Bizler cezaevi, hastane ve hatta plaja inen vatandaşlarımıza dahi kitap okuma alışkanlığının kazandırılması için bir çok çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Çine için yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde güzel bir haberimiz var. Bu yıl Allah izin verirse Çine Halk Kütüphanemizi bina içi ve dışını tamamen yenileceğiz. Çine halkımıza yakışır daha modern ve daha güçlü bir kütüphaneye kavuşmasını sağlayacağız. Bu konuda Şenay Hanımın çok büyük emekli var. Kültür ve Turizm Müdürümüz Doç. Dr.Umut Tuncer’in, Aydın Valimizin desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Çine’de çok iyi bir ekimiz var onlara da emeklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2021, 15:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472