banner488

Çine’de Down Sendromu Farkındalık Etkinliği

Çine’de Down Sendromu Farkındalık Etkinliği
banner269

Hüseyin Özkan İlkokulu öğretmenleri ve öğrencileri,21 Mart Dünya Down Sendromu Günü dolayısıyla etkinlikte, “farklılıklarımızla güzeliz, zenginiz” diyerek dikkat çektiler.

Hüseyin Özkan İlkokulu öğretmenleri ve öğrencileri,21 Mart Dünya Down Sendromu Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi. Öğretmen ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte Down sendromu tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, genetik bir farklılık olduğunu vurgulandı. Down sendromu, genetik bir farklılık, bir kromozom olayıdır. En basit anlatımı ile sıradan bir insan vücudunda bulunan kromozom sayısı 46 iken Down sendromlu bireylerde bu sayı 47 kromozom olmaktadır. Birleşmiş milletler, toplumda farkındalık yaratmak amacıyla 21 Mart'ı resmi Dünya Down Sendromu Günü olarak tanır. 21 Mart'ta kutlanmasının ise bir sebebi var. Down Sendromlu insanlarda 21 . kromozomlarının 2 tane yerine 3 .ne olması takvimlerde 27 ve 3 rakamın, özel kılıyor. Bu yüzden Dünya Down Sendromu Günü yılın 3 ayı olan Mart ayının 21. günü çeşitli etkinlikler yapılarak güne dikkat çekiliyor.

Hüseyin Özkan ilkokulu öğretmenleri ve öğrencileri güne anlam katmak için ‘farklılıklarımızla güzeliz, zenginiz’ diyerek birbirinden farklı renkte çoraplar giydi. Aynı zamanda öğrenciler ellerini renkli boyalara batırarak rengarenk 21 Mart Down Sendromu Farkındalık afişini hazırlayıp okulun duvarına asıldı. Eğlenerek öğrenen öğrenciler aynı zamanda Dowıı Sendomu için farkındalık yarattı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472