banner488

Çine’de ‘Cami-Çocuk Buluşması' Programı

Çine’de ‘Cami-Çocuk Buluşması' Programı
banner269
Çine’deki yaz Kur’an kurslarında eğitim gören çocuklar için ‘Cami-Çocuk Buluşması’ programı düzenlendi.

Çine İlçe Müftüsü Mehmet Atay’ın da katılımıyla gerçekleşen "Cami-Çocuk Buluşması" adlı programda, yaz Kur’an kurslarında eğitim alan öğrenciler, Merkez Çarşı Camisi’nde buluştu. Katılımın çok yüksek olduğu buluşmada, Kur’an Kurslarında eğitim görüp Kur’an okumayı öğrenen çocuklardan Çarşı Camii Yaz Kursu Öğrencisi İsmet Tanrıverdi’nin Peygamber sevgisi ile ilgili vaazı, Muzaffer Ayanoğlu 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencilerinin ilahileri, Hacı Emin Camii Yaz Kursu Öğrencisi Baran Akkoyun’un hutbe sunumu, Soğancılar Camii Öğrencisi Yüksel Teker’in şiiri, Sanayi Camii öğrencilerinin bilgi yarışması ve Yaz Kur’an Kursu öğrencilerinden kısa surelerin tilaveti yer aldı.

Yaz Kur’an Kursları vesilesi ile öğrencilerin hem kutsal kitabı okumayı ve dini bilgilerini öğrendiklerini hem de yaz tatili en güzel şekilde değerlendirdiklerini belirten Çine İlçe Müftüsü Mehmet Atay , “Başta bu sıcak yaz günlerinde fedakâr bir şekilde Yaz Kur’an Kurslarına katılan öğrenciler olmak üzere onları gönderen ve teşvik eden ailelerine ve adanmışlık ruhuyla çalışan eğitim veren din görevlisi kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu öğrencilerimiz Peygamber efendimiz (SAS)’in ifadesi ile “en hayırlı insan olma” gayretiyle kurslara gelip gittiler. Biz 10 gün önce öğrenciler arasında Dini Bilgiler Yarışması yaptık ve güzel sonuçlar aldık. Bu kendiliğinden olmuyor, eğitimle, fedakâr bir çalışma ile oluyor” şeklinde ifade etti.

Program sonunda Yaz Kur’an Kursu öğrencileri arasında yapılan Dini Bilgiler Yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi. Öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekildi ve cami çıkışı Kar helvası ikramı yapıldı.

















Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472