banner488

Çine’de 6 Eylül’de öğrenciler ders başı yapacak

Çine’de 6 Eylül’de öğrenciler ders başı yapacak
banner269

Çine’de genelindeki 6 bin 894 öğrenci Pazartesi günü ders başı yapacak.

Ülke genelinde olduğu gibi Çine’de de yüz yüze eğitim 6 Eylül'de yeniden başlıyor. Pandemi sebebiyle yaklaşık bir buçuk yıldır uzaktan eğitim gören öğrenciler ise yeniden sınıflarına kavuşmanın heyecanını yaşıyor.

Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ilçe genelindeki okullar yeni eğitim öğretim yılına hazırlıklarını bitirdi. Çine’de 6 Eylül itibariyle 62 okul ve 555 öğretmen ile haftada 5 gün toplam 6 bin 894 öğrenci yüz yüze eğitime başlayacak. Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan ve Şube Müdürleri ile birlikte ilçedeki okulların eksiklerini tespit edilerek, okulların temizliği başta olmak üzere, boya, tadilat, bahçe peyzaj ve bakımı ve çevre düzenleme çalışmaları yapımı için gerekli çalışmalar tamamlandı. Yaklaşan yeni eğitim ve öğretim yılı öncesi minik ve genç öğrencilerin hem sağlıklı, hem de bakımlı ve temiz bir ortamda eğitim görmesi için tüm tedbirler aldı. Öğrencilerin salgına karşı korunabilmesi adına alınan tedbirler kapsamında okullarda müdür yardımcıları ve nöbetçi öğretmenlerin yanı sıra psikolojik danışmanlar ve rehber öğretmenler de sağlık tedbirlerinin uygulanmasında destek sağlayacak. Okullardaki tüm kapalı alanlar her gün dezenfekte edilecek ve sık sık havalandırılması sağlanacak.

2021-2022 eğitim ve öğretim yılında birinci dönem, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayıp, 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472