banner488

Çine’de ‘54. Kütüphane Haftası’ Dolu Dolu Başladı

Çine’de ‘54. Kütüphane Haftası’ Dolu Dolu Başladı
banner269
Çine Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nün hazırladığı, 26 Mart- 1Nisan tarihleri arasında kutlanan “54. Kütüphane Haftası” dolu dolu programla başladı. En çok kitap okuyan okurlara hediye ve plaket taktim edildi.

Çine Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından, hazırlanan, 26 Mart-1 Nisan tarihleri arasında kutlanan “54. Kütüphane Haftası” programı bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. İlçe Halk Kütüphanesi Şükran Güngör Tiyatro Salonu’nda en çok kitap okuyan okurlar için düzenlenen törende, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine İlçe Emniyet Müdürü Fevzi Yurtseven, Çine İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Soydan Hekim, Çine Askerlik Şubesi Başkanı Cuma Ali Nacak, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ,İlçe Müftüsü Mehmet Atay, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, CHP Çine Gençlik Kolları Başkanı Mert Korkut, EYSİM Mineral Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir,  Çine Toplum Sağlık Merkezi Müdürü Ensar Uygun aralarında bulunduğu okul müdürleri, şube müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılımıyla başladı.

 “Kütüphaneler, Bilinçli Bireyler Olmamızı Sağlar”

Programın açılış konuşmasını yapan Çine Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır, “Toplumların kalkınmasında en önemli kültürel yapılardan biri olan kütüphaneler, sundukları hizmetler ve gerçekleştirdikleri etkinliklerle toplumsal değişime katkıda bulunan kurumlardır. Ancak, değişen ve gelişen dünyada kütüphanelerin üst düzeyde katkı sağlayabilmeleri için, hem gelişmeleri yakından takip etmeleri, hem de hizmet verdiği toplum ile bu gelişmeleri paylaşmaları gerekmektedir. Basılı ve kayıtlı fikir ürünleri, kişileri bilimsel araştırmaya, incelemeye, üretmeye, olayları sağlıklı sonuca bağlamaya yöneltir, bilinçli bireyler olmamızı sağlar. Bilinçli insanların oluşturduğu toplumlarda, demokrasi, hukuk, ahlak ve sosyal adalet ilkeleri gerçek kurallarıyla işler.  Bu nedenle yazılı ve basılı fikir ürünleri, uygarlığın simgesi, cehaletin amansız düşmanlarıdır. Fikir ürünleri  bu amaçla değerlendirildiğinde, kütüphanelerimizin önemi bir kez daha gözler önüne serilir. Toplumların her yönden kalkınmış olması, o toplumun sorumluluğunu alacak kuşakların, çok iyi bir şekilde yetişmiş olmasıyla mümkündür. Bu durum göz önünde bulundurulduğunda okuyan, düşünen ve gelişen bir toplum olmak; diğer uluslar ile her alanda yarışabilmek ve Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği hedeflere ulaşabilmek için; biz kütüphanecilere, eğitimcilere, ailelere ve toplum bilinci taşıyan herkese birçok görevler düşmektedir. Bu bilinçle Çine İlçe Halk Kütüphanesi olarak hedefimiz; nitelikli, hayata tutunan, halkımızın hayatına dokunan ve 3. mekân olarak 7 den 77 ye yaşamımızın ayrılmaz parçası olarak gördüğünüz bir halk kütüphanesi olmaktır. Amaçlarımız doğrultusunda çıktığımız bu yolda, bizlere destek veren, Kaymakamımız Özkan Demir’ e, Belediye Başkanımız Enver Salih Dinçer’ e, Milli Eğitim Müdürümüz Sait Şakir Üstündağ’a çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca, Kütüphane Haftası kutlamalarına sponsor olarak vermiş olduğu destekten dolayı; EYSİM Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Demir’ e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kütüphane Haftası’nın Hediyeleri Eysim’den

Eysim Mineral Madencilik her zaman olduğu gibi eğitime ve öğretime önem verdiğini bir kez daha göstererek Çine Halk Kütüphanesi’nden bir yıl içerisinde en fazla kitap okuyanlara taktim edilecek plaket ve bisiklet hediyelerine sponsor olarak katkı sağladı. Çine Kaymakamı Özkan Demir tarafından Eysim Mineral Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir'e vermiş oldukları destek ve katkılardan dolayı teşekkür plaketi takdim edildi. Muhammet Demir’de şirketi adına, Çine Kaymakamı Özkan Demir ve Çine Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır'a çalışmalarında gösterdikleri üstün gayret, özveri ve fedakarlıklarından dolayı onur plaketi hediye edildi.

En Çok Kitap Okuyanlar Onurlandırıldı

Çine Halk Kütüphanesinden yararlanarak okul öncesi, çocuk, genç, yetişkin ve 65 yaş üstü olmak üzere 5 kategoride en çok kitap okuyan üçer okura birinci olanlara bisiklet, ikinci - üçüncülere hediye ve teşekkür plaketi ödülleri ile onurlandırıldı. Okul öncesi kategorisinde ilçi birincisi Ayhan Yıldız Anaokul öğrencisi Hasan Demir Kırem, ilçe ikincisi Atatürk İlkokulu Anasınıf öğrencisi Enes Aydın, ilçe üçüncüsü Salih Tosun, çocuk kategorisinde birinci Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokul öğrencisi Burcu Yavaş, ikinci Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokul öğrencisi Buket Yavaş, üçüncü Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokul öğrencisi Necla Derin Krem, gençler kategorisinde birinci Feride Raşit Kalkan Ortaokulu öğrencisi Serenay Göktaş, ikinci Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi öğrencisi Dilara Akarçay, üçüncü Feride Raşit Kalkan Ortaokul öğrencisi Gamze Katalay, yetişkin kategorisinde birinci Turan Çalık, ikinci Tuğba Çelik, üçüncü Mafide Sever, 65 yaş üstü kategorisinde birinci Mehmet Çatalkaya, ikinci Necip Gülten ve üçüncü Hamza Akalın oldu.

Kitap Okuma Etkinliği Yapılacak

Kitap okuma etkinliğinin bu sene de gerçekleştirileceğini belirten Çine Halk Kütüphane Müdürü Şenay Hızır, 81 ilde 28 Mart Çarşamba günü saat 11.00 ile 12.00 arasında, Çine’de de Cumhuriyet Meydanında kitap okuyama etkinliği düzenleneceğini söyleyerek tüm halkı davet etti. 





































Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2018, 00:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472