banner488

Çine MYO’da Bağımlılık Semineri Verildi

Çine Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu'nda “Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim” konulu seminer düzenlendi.

Çine MYO’da Bağımlılık Semineri Verildi
banner496
 Çine Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Olcay Aksu tarafından verilen seminerde öğrencilere madde bağımlılığıile ilgili bilgiler aktarıldı. Seminerde bağımlılık çeşitleri, bağımlılık nedenleri, mücadele, madde bağımlılığından kurtulup hayata bağlanma öğrencilerin nelere dikkat etmeleri gerektiği, sağlıklı yaşam konuları üzerinde duruldu.

Hayatta her nesnenin bağımlılığa yol açabileceğini, insanın herhangi bir maddeye, özellikle bağımlılık potansiyeli yüksek maddelere daha kolay ve sık bağımlı hale gelebileceğini vurgulayan Rehber Öğretmeni Olcay Aksu seminerde şu bilgilere yer verdi, “Bağımlılık madde kullanımı sorunu içinde önemli bir kavramdır. Uyuşturucu madde tanımında bile bağımlılık kavramı kullanılır. Bunlar bağımlılık yapıcı maddelerdir. Bu nedenle bağımlılığın çok iyi bilinmesi ve anlaşılması gerekir. Bağımlılık bir sendromdur.”

Kişi Hiçbir Zaman Bağımlı Olabileceğini Düşünmez

Bağımlılığı tehlikeli kullanımdan ayırmak gerektiğini ifade eden Aksu, “Tehlikeli kullanım, madde kullanımının kişinin kendine, hayatına ve çevresine zarar vermesidir. Bunlar içinde çeşitli zararlar sayılabilir. Madde kullanımına bağlı olarak kişi işine gitmez, okula devam etmez, işinde başarısızlıklar ortaya çıkar, ailesini ve çocuklarını ihmal eder ya da bedeninde fiziksel bozulmalar olur. Madde kullanımı nedeni ile tartışma, kavga gibi yineleyen kişilerarası ve toplumsal sorunlar, madde taşımak ve bulundurmak ya da madde etkisi ile gelişen davranış bozuklukları dolayısıyla yasal sorunlar ortaya çıkabilir. Bağımlıların büyük çoğunluğu kontrol edebileceği inancı ile madde kullanmaya başlar. Hiçbir zaman bağımlı olabileceğini düşünmez. Ancak sonuçta kişi bağımlı hale gelir. Çünkü bağımlılık madde kullanımının kaçınılmaz sonucudur. Kişi bağımlı olduğunun farkına varamaz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472