banner480

Çine İmam Hatip TÜBİTAK Bilim Fuarı

Çine İmam Hatip TÜBİTAK Bilim Fuarı
banner269

Çine İmam Hatip Ortaokulunda yapılan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı geniş bir izleyici katılımı ile gerçekleştirildi.

Çine İmam Hatip Ortaokulu 4006 TÜBİTAK Bilim fuarının bu yıl 3. sü gerçekleştirildi. Bilim Fuarının açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer, Halk Kütüphane Müdürü Şenay Hızır, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Çine İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde gerçekleşen fuarda 5 öğretmen ve 60 öğrencinin hazırlamış olduğu birbirinden ilginç 20 projeler yer aldı.

Günün anlam ve önemini belirten proje yürütücüsü ve okul müdür yardımcısı Özgür Arslan, öğrenmeyi öğrenen bireylerin yetişmesi sürecinde proje hazırlama günümüz eğitim anlayışının vazgeçilmez temel becerilerinden biri olduğunu vurgulayarak, “Tübitak desteği ile gerçekleştirilen bu çalışma farklı bilişsel seviyedeki öğrencilere proje yapma imkanı vermekte böylece öğrencilerin akademik özgüven kazandıklarını” ifade etti.

Proje danışman öğretmenlerinden Sosyal Bilgiler öğretmeni Arzu Oymak, öğrencilerin eğitim/öğretim programları çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergilediklerini, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturan fuarın öğrencilerin proje temelli öğrenmelerine olumlu katkı sunduğunu, proje hazırlayan öğrenciler projelerini sunarken büyük bir heyecan yaşayacaklarını ifade ederek proje hazırlama sürecinde bilimsel yöntemlere dayalı proje oluşturmayı da öğrendiklerini belirttiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner472