banner488

Çine İmam Hatip Ortaokulu’nda ilk kez Fuar gerçekleşti

Çine İmam Hatip Ortaokulu’nda ilk kez Fuar gerçekleşti
banner496
12 Mayıs 2016 Perşembe günü Çine İmam Hatip Ortaokulunda yapılan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı geniş bir izleyici katılımı ile gerçekleştirildi. TÜBİTAK Bilim Fuarları, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu arasında, "TÜBİTAK Tarafından Desteklenen Bilim Fuarlarına Dair İşbirliği Protokolü" kapsamında gerçekleştirildi. Bilim Fuarının ilk kez yapan Çine İmam Hatip Ortaokulu heyecan dolu bir gün geçirdi.

Fuarın açılışı,  İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yeter Ortan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Coşkun Akbay, İl Milli Eğitim Arge Biriminden Derya Açık, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. 

Günün anlam ve önemini belirten proje yürütücüsü ve okul müdür yardımcısı Özgür Arslan, “Öğrenmeyi öğrenen bireylerin yetişmesi sürecinde proje hazırlama günümüz eğitim anlayışının vazgeçilmez temel becerilerinden biri olduğunu vurgulayarak TÜBİTAK desteği ile gerçekleştirilen bu çalışma farklı bilişsel seviyedeki öğrencilere proje yapma imkanı vermekte böylece öğrencilerin akademik özgüven kazandıklarını” ifade etti.

Fuarda 60 proje sergilenmiş olup, özellikle Orhun Yazıtları konusunda yapılan taşa kazınan Orhun Yazıtları Modeli, Kabe Maketi, Patlamayan Balon, Oblek Madde, Türk Diline Yabancı Kelimelerin Etkisi konulu araştırma katılımcıların beğenisini aldı.

Proje danışman öğretmenlerinden Fen ve Teknoloji öğretmeni Pınar Erdoğan, öğrencilerin eğitim/öğretim programları çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergilediklerini, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturan fuarın öğrencilerin proje temelli öğrenmelerine olumlu katkı sunduğunu belirtti. Proje hazırlayan öğrenciler projelerini sunarken büyük bir heyecan yaşayacaklarını ifade ederek proje hazırlama sürecinde bilimsel yöntemlere dayalı proje oluşturmayı da öğrendiklerini açıkladı.





Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2016, 22:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472