banner488

Çine HEM Yılsonu Sergilerini Açtı

Çine HEM Yılsonu Sergilerini Açtı
banner496
Çine Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bir yıl süren çalışmalarını düzenlediği açılış töreni ile sergiledi.

Çine Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında bir yıl boyunca yapılan çalışmalardan oluşan karma bir sergi açtı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Atatürk İlkokulu eski binasında yapılan açılış törenine, Çine Kaymakamı Özkan Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ ve İlçe Emniyet Müdürü Ali Rıdvan Onat, okul müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış kurdelasını kesen Kaymakam Özkan Demir, bir yıllık çalışmanın ardından açılışı yapılan serginin hayırlı olması temennisinde bulunarak emeği geçen herkese teşekkür etti. Protokol üyeleri ve davetliler yapılan açılışın ardından sergiyi gezdiler.

Kursiyerler tarafından el emeği göz nuru giyim, nakış, el sanatları, Kat-ı sanatları, çini sanatları ve engelli vatandaşların yaptıkları tokalar, kolyeler sergilendi, davetliler tarafından büyük ilgi gördü. Özellikle Kat-ı sanatı kursiyerlerinin yapmış olduğu çalışmalar büyük beğeni topladı. Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Kaçar, kursiyerlerin hazırlamış oldukları Kaymakam Özkan Demir ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ’ın isimlerinin yazılı çini tabakları Demir ve Üstündağ’a hediye etti.

Akçaovalı Kursiyerler gece gündüz çalıştı

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ayrıca, Akçaova Belediye Sosyal Salonu’nda, İbrahimkavağı İlkokulu’nda ve Çaltı İlkokulu’nda el sanatları sergiledi.

Akçaova’da, Halk Eğitim Merkezi ile Mesleki Eğitim Merkezi'nin açtığı kurslarda 15 kursiyerin hazırlamış olduğu çin iğnesi, iğne oyası, ahşap boyama, aplike, boncuk işi, giyim, tel kırma, maraz işi, kanviçe, kurdela nakışı ve çini sanatı el emekleri sergilendi. Sergiye Çine Milli Eğitim Şube Müdürü Yeter Ortan ve Çine Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yavaş katıldı. Açılış kurdelasını kesen  Çine Milli Eğitim Şube Müdürü Yeter Ortan, “Sergiler halk eğitim bünyesince idari personel, kurs öğretmenlerimiz ve kursiyerlerimizin bir yıl boyunca verilen emeğin bir karşılığı, bir meyvesidir. Emeği geçen herkese teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Başta kurs öğretmeni olmak üzere kursiyerleri tebrik ediyorum” dedi. Akçaova Mahallesi’nin kursiyerlerin yıl boyunca hazırlanan el emeği göz nuru eserler ziyaretçiler tarafından incelendi ve çok beğeni topladı.

Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Koçak, “İŞKUR desteğiyle mahallelerde oturan kadınlara el sanatları kursu verildi. Akçaova Mahallesinde İŞKUR desteğiyle açılan Çini işleme kursuna 15 kadın katıldı. Kadınlara günlük 20 TL harçlık verildi. Kursiyerlerimiz çok heves ve istekle, gece gündüz demeden çalışarak eserlerini sergilediler. Kursiyerler, Aydın Form, Çine ve Akçaova Mahallesi olmak üzere üç ayrı yerde sergi açtık, bu gayretlerinden dolayı hepsine teşekkür ederim” dedi.

Çine HEM Halk Oyunları Ekibinden Unutulmaz Gece

Çine Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekipleri, düzenlenen yılsonu folklor gösterisi ile seyirci karşısına çıktı. Farklı bölgelerin oyunlarını sergileyen 150 kursiyer, performansları ile beğeni topladı.

Açılış konuşmasında Çine Halk Eğitim Müdürü Pınar Ekebaşçelik, “7’den 70’e her yaş gurubundan Halk Oyunları Ekibimizde bulunmakta. Halk eğitim hayatın kendisi kadar renkli ve çeşitli olmalıdır. Ekipler yaklaşık 6 aydır çalışmalarının karşılığını şu anda sizlere sunmanın heyecanı içerisindeler. Tüm Halk Oyunları Ekiplerimize emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Burada bulunan Çine İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Şakir Sait Üstündağ’a, Şube Müdürümüz Yeter Ortan’a, Çine Belediye Başkan Vekili Zerrin Erol Durdu’ya ve tüm misafirlerimize iyi seyirler diliyorum” dedi.

Halk Oyunları Ekipleri yeteneklerini Yüksel Yalova Stadı’nda unutulmaz bir gösteri sundu. Yılsonu gösterisi yoğun ilgi görürken, ekipler farklı bölgelerin oyunlarını başarılı bir şekilde sergiledi. Vatandaşlardan alkış alan gösterilerde tribün ve stadın içi seyircilerle doldu. Son olarak Artvin yöresinden “Atabarı” Halk Oyunları Ekibi tarafından başarı ile sergilendi. 















Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472