banner480

Çine 70. Yıl MTAL Eğitiminde İşbirliği Protokolü

Çine 70. Yıl MTAL Eğitiminde İşbirliği Protokolü
banner269
Çine Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öncülüğünde Çine 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Türk Kızılay'ı arasında 'Okul Sektör İşbirliği' protokolü imzalandı.

Çine 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okul müdürü Uğur Güleç ve Türk Kızılayı Kan Bağışçı Uzmanı Ali Yalçınkaya arasında imzalanan 'Okul Sektör İşbirliği' protokolüne göre iki yıl geçerli olmak üzere 10. ve 11. sınıf öğrencileri Türk Kızılay'ının gerçekleştireceği çalışmalarda destek olacak.

Protokol hakkında bilgi veren Türk Kızılayı Kan Bağışçı Uzmanı Ali Yalçınkaya, şunları söyledi: Protokolün amacı, Hemşire Yardımcılığı, Ebe Yardımcılığı ve Sağlık Bakım Teknisyenliği dallarındaki tüm öğrencilerin eğitsel, sosyal ve ekonomik gereksinimlerinin giderilmesi yolu ile güçlendirilmesi, işletmenin ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün okul-sektör işbirliği modeli ile yeterliliklerine sahip sorumlu, nitelikli eleman gücünü yeni teknik ve yöntemlere dayalı olarak yetiştirmektir. Bu amaca hizmetle okul ile işbirliği halinde bilgi, görgü, beceri, deneyim programı kapsamında eğitim öğretim yılı boyunca her ay bir gün 9 öğrenci sabahtan, 9 öğrenci öğleden sonra olmak üzere Çine halkının kan bağışı yapma konusunda bilinçlenmesi ve teşvik edilmesi için görevlendirilecek.11. sınıflar da organ bağışı konusunda halkı bilinçlendirme ve teşvik edilmesi için görevlendirilecek. Protokol kapsamında 10. sınıf öğrencilerinin her eğitim öğretim yılı başında karşılıklı kurumlar arasında planlanan tarihte uygulamadan önce teorik eğitim verilecek.





Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472