banner488

Ayhan Yıldız Anaokulu Törenle Açıldı

Ayhan Yıldız Anaokulu Törenle Açıldı
banner496
Geçen yıl temeli atılan, Yeni Sinema’nın sahibi merhum Hidayet Yavaşoğlu’nun kızı Ayhan Yıldız’ın bağışladığı arsaya inşa edilen Ayhan Yıldız Anaokulu törenle hizmete açıldı.

Ayhan Yıldız Anaokulu bahçesinde gerçekleştirilen törende, hem okul açılışı hem de 2017-2018 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte yeni eğitim-öğretim açılış törenine birlikte kutlandı. Törene, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Aydın İl Emniyet Müdürü Rahmi Başbuğ, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Aydın il Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, Ayhan Yıldız ve oğlu Abdülkadir Yıldız ve ailesi, okul müdürleri, kurum ve kuruluş amirleri, siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşu yetkilileri ve çok sayıda vatandaşın katıldı.

120 öğrenci kapasitesine sahip okulda şuan 116 öğrenci eğitim görmeye başladı belirten Çine Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, “Ayhan Yıldız Anaokulunun taban alanı 374 metrekare. İnşaat alanı bin 176 metrekare olup, binada 6 derslik, 2 oyun odası, 1 yemekhane, idare ve diğer kullanım odaları bulunan özel mimari bir proje ile inşa edildi. Öğrenci kapasitesi 120 olup, şuan 116 öğrencimiz, 6 öğretmen, 1 idareci ve 4 yardımcı personel ile eğitim öğretime başlayacaktır.”

Eğitimin temeli okul öncesi eğitim olduğunu vurgulayan Çine Kaymakam Özkan Demir “Yıldız ailesi 2013 yılları sonunda eğitim amaçlı olmak üzere, üzerinde bulunduğumuz araziyi, milli eğitime bağışlamak istediler. Biz arsa bağışlandığında, eğitimin temelini okul öncesi eğitim olduğuna duyduğumuz yüksek inanç ve ilçemizdeki ihtiyacı da göz önünde bulundurarak bir anaokulu yapmak üzere harekete geçtik. İmar ve projesi noktasında belediyemizin de çok desteğini gördük. Başlangıçta özel idare tarafından yapılması planlanan okulumuzun yapımı daha sonra bakanlık programına alındı. Süreç biraz uzadı ve nihayette bugünlere geldik. Ben öncelikle Yıldız ailesine ilçemize eğitime olan katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum ”dedi.

‘Bütün idealim çocuk okutmaktı’ diyen hayırsever vatandaş Ayhan Yıldız, “Merhum babam Hidayet Yavaşoğlu sayesinde bu hayalimi gerçekleştiriyorum. İnşallah çocuklarımız bu okulumuzda eğitimlerini sürdürecek. Burada bulunan sinemada eskiden sanatkarlar, artistler oynardı, şimdi ise çocuklarımız oynayacak” dedi.

Anaokulu için arsa bağışlayan hayırsever Ayhan Yıldız'a teşekkür eden Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, bağışın örnek olmasını istedi. Köşger, “Ülke genelinde 18 milyon öğrencinin eğitime başladı. Tarihinden utanç duymayan, kültürü ve geçmişi ile ilgili kompleks duymayan, değerlerinin derinliğine kök salmış bir nesil yetiştiremezseniz, çağın bilgisi ile donatamazsanız ya ülkeniz tarumar ediliyor yada siz kendi kendinize dağılıp gidiyorsunuz. Bu yüzden gençlerimizi iyi yetiştirmemiz lazım. Hayırseverimize bu arsayı bağışlayan Ayhan Yıldız hanım efendiye ve onun rahmetli babasına minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz babaların ruhu şad olsun. Çok hayırlı bir iş yaptılar Çine’ye ve Aydın’a örnek olsun ve devamı gelsin diğer hayırseverlerimizi de teşvik etsin ve Aydın’ın eğitimini öğretimini bizde daya iyi hale getirmek için hemşerilerimizle el ele kol kola gönül birliği içinde daha güzel eserler yapmaya devam edelim” dedi.

Okul öncesi eğitim çok önemli ve kıymetli olduğunu söyleyen AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, 2002 yılında 5 yaş altı okul öncesi eğitimin yüzde 10 oranında iken şuan bu oranın yüzde 74’lere çıktığını söyledi. 2002 yılında ülkenin toplam bütçesinin 120 milyar olduğunu ve Milli Eğitim’e ayrılan payın ise sadece 10 milyar olduğunu ifade eden Savaş, 2017 bütçesinin 645 milyar olduğunu ve Milli Eğitim’e ayrılan payın 120 milyara çıkardıklarını söyledi. Savaş ayrıca ilçedeki yatırımlardan da bahsederken, "Çine'yi iki sene sonra kimse tanıyamayacak. Çine göç veren değil, göç alan bir ilçe olacak" dedi.

Konuşmaların ardından Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ve Ak Parti Milletvekili Mustafa Savaş ile birlikte Ayhan Yıldız’a ile onur plaketi takdim edildi ve açılış kurdelesinin kesilmesiyle anaokulu eğitime başladı.



















































Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2017, 11:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472