banner488

Aydın, CERN’e Bağlanarak Bir İlki Daha Gerçekleştirdi

Aydın Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, NASA ve Oxford Üniversitesinden sonra Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi CERN’e de bağlanarak bir ilki daha gerçekleştirdi.

Aydın, CERN’e Bağlanarak Bir İlki Daha Gerçekleştirdi
banner269
 Aydın Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, Fizik Öğretmeni Gülçin Savaşal Öge öncülüğünde Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi CERN ile canlı bağlantı kurarak burada çalışmakta olan A. B. D. Rice Üniversitesinden Dr. Bora Akgün ve Boğaziçi Üniversitesinden Saime Gürbüz adlı bilim insanları ile e-konferans yöntemiyle keyifli, heyecanlı bir canlı görüşme gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından altyapısı sağlanan e-konferansta öğrenciler, CERN’de görevli Türk bilim insanlarından online olarak ders aldı. Konferans sonunda öğrenciler, atom altı parçacıkları, parçacık hızlandırma ve çarpıştırma gibi konularda merak ettikleri soruları Türk bilim insanlarına sordular. Bu tür çalışmaların, gençlerin fen bilimlerine olan ilgisini artırdığını belirten Aydın Sosyal Bilimler Lisesi Fizik Öğretmeni Gülçin Savaşal Öge, ikinci dönemde de benzer çalışmaların yapılacağı müjdesini verdi.  








Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472