banner480

“AVM' leri örnek almalıyız”

Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, "Yeni projeler üreterek zorlukları aşarız"

“AVM' leri örnek almalıyız”
banner269

Sitemizden 'lara göz atabilir ve görüşebilirsiniz. Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden belli guruplardaki esnaflarımızı bir çatı altında toplayıp ekonomi sıkıntısı çeken arkadaşlarımızın kalkınmasını sağlamak için bir nevi küçük AVM’ler kurarak sıkıntıları atlatma projeleri geliştirmeye çalışıyor.

Esnaflara öncülük yapacaklarını ve maddi olarak her projede destekleyeceklerini söyleyen Özden bu konuda esnaflara tavsiye verdi.   Özden “ Bakkal olan esnaflarımız çok büyük sıkıntılar çekiyor, özellikle büyük market zincirlerinin şubelerine olan halkın ilgisi, mahalle bakkallarını kepenk kapatmaya zorluyor. Birkaç bakkal esnafımızın birleşip büyük bir market açması onları yeni bir hareket düzenine sokacaktır. Bizlerden böyle bir talep’ te bulunsunlar yeter, bizler onlara her konu da yardımcı oluruz. Aynı olanakları elektronik servisler de kullana bilir. Birkaç esnaf birleşip tekbir çatı altında toplanıp servis hizmetini beraber verebilirler. Bizler esnafımızın birleşmesini istiyoruz. Bu birleşmede alınacak kararlarda esnafımıza her türlü maddi desteği vereceğimizi ve ödeme kolaylığı sağlayacağımızı söylüyoruz” dedi. Özden açıklamasının da Çine Esnafının kurtuluşu birlikte hareket etmekle olur. Bizler öncülük yapmaya hazırız, her esnafımıza kapımız açıktır, talepte bulunmaları yeter” diye konuştu.     Celal Özden, ” Yönetim olarak esnafımızın ekonomik, sosyal ve teknoloji değişimlerine ayak uydurabilmesi için hem maddi hem de manevi destek olmak istiyoruz. Sitemizden 'lara göz atabilir ve görüşebilirsiniz. Siyasal, teknolojik ve ekonomik değişikliklere ayak uyduramayan esnaflarımız kepenk kapatmak zorunda kalıyorlar. Bizler bu değişimlere uymaları için her türlü desteği sağlayacağımızı söylüyoruz. Bize planladıkları projeleri anlattıktan sonra bizler onlara maddi olarak gereken desteği verip bu projeleri hayata geçirmelerini sağlayacağız. Faiz oranları Türkiye genelinde bankalarda % 20 ve %18 civarın da iken, Esnaf Kefalet Kooperatiflerindeki faiz oranı yıllık % 5 gibi düşük faiz uyguluyoruz. Kredilerimiz 4 yıllık ve 5 yıllık olarak belirlendi. Ödemeler 6 ayda bir oluyor. Halkımızın bu konu da bilinçli davranıp, makine veya iş yerini büyütmek maksadıyla bizden kredi kullanmalarını tavsiye ediyorum.. Çine ekonomisi şuanda çok büyük bir sıkıntı yaşıyor, kredilerin geri ödemeleri çok zor oluyor, devletin bu noktada devreye girip çiftçilere gerekli desteği sağlayıp kalkınmalarını sağlamalı ve esnafımızın bankalara ve Esnaf Kefalet Kooparatiflerine  olan borçlarını bir kereye mahsus olmak üzere faizleri silinip ödeme vadeleri uzatılmalı buda bir nebze olsun esnafımızı rahatlacaktır.

. Esnaflarımızı davet ediyoruz bizlerden talep etsinler bizler gerekli desteği sağlamaya hazırız. Ödeme zorluğu çeken, durumunu ve sorunlarını bize iletsinler, vatandaşlarımıza her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız, bunun için buradayız” dedi. Sitemizden 'lara göz atabilir ve görüşebilirsiniz.

 


Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2017, 04:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472