banner488

Akçaova Ortaokulu'ndan Bilim Fuarı

Akçaova Ortaokulu'ndan Bilim Fuarı
banner269

TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü '4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programları' kapsamında, Akçaova Ortaokulu’nda Bilim Fuarı düzenlendi.

Akçaova Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri tarafından düzenlenen ve 24 projenin sergilendiği fuara, Hakim Deniz Arslan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Coşkun Akbay, kurum ve okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı. Akçaova Ortaokulu 5 ila 8’inci sınıf öğrencilerinin kendi imkanları ve hayal güçleri ile hazırladıkları projeler katılımcılar tarafından beğeni toplarken, Hakim Deniz Arslan ve Şube Müdürü Coşkun Akbay’da, öğrencilerin bilim atölyelerinde hazırladığı 24 projeyi tek tek inceleyerek, bilgi aldı. Fuarın açılış konuşmasını Akçaova Ortaokul Müdürü Yavuz Karaaslan tüm katılımcılara, emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Fuarı ziyaret eden misafirlere ve öğrencilere pilav üzeri tavuk ikram edildi.

“Daha güzel projelere imza atacağız”

Öğretmenlerin ve öğrencilerin gayretleri ile hazırladıkları projelerin yeni buluşlara kapı aralamasını temenni eden Akçaova Ortaokul Müdürü Yavuz Karaaslan konuşmasında, “TÜBİTAK bilim fuarlarının çıkış noktası, okul ortamında okulun imkânlarını kullanarak bilim fuarı düzenlenmesidir. Diğer önemli husus ise, öğrencilerin çevrelerinde var olan malzeme ve kaynakları kullanarak proje geliştirmeleri ve sunmalarını sağlamaktır. Açılışını yaptığımız fuarımız da Biyoloji, Dil ve Edebiyat, Matematik ,Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Tarımsal Bilimler, Fen bilimleri, Bilgisayar ve yazılım alanları olmak üzere Danışman öğretmeni Okan Aksoy nezaretinde toplam 24 adet proje hazırlanmıştır. Öğretmen ve öğrencilerimizin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aramasını temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşları mimari olabilirler. Sevgili öğrenciler; biliniz ki, yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır, eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır. Proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlara ve öğrencilere en içten dileklerimle teşekkür ediyorum. Gelecek yıllarda daha çok projelerle fuarımıza geleneksel hale gelmesi için ben, öğretmen ve öğrencilerim daha fazla çalışarak daha güzel buluşlara imza atmaya çalışacağız” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472