banner488

Akçaova İlkokulu, Farkındalık Yaratmak İçin Yürüdüler

Akçaova İlkokulu, Farkındalık Yaratmak İçin Yürüdüler
banner496

Akçaova İlkokul tarafından düzenlenen, “Beslenme Dostu Okul” programı kapsamında sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla, öğretmen ve öğrencileri tarafından sağlıklı yaşam yürüyüşü gerçekleştirerek farkındalık yarattılar.

Akçaova İlkokul tarafından düzenlenen "Beslenme Dostu Okul" projesi kapsamında öğretmen ve öğrencileri olarak sağlıklı yaşam yürüyüşünü gerçekleştirdiler. Öğrenciler ellerinde, “Akçaova-Çine-Aydın Gımıldan Yarınlara Hazırlan”, “Harekitli Yaşa, Sağlıklı Beslen, Kaliteyi Yakala”, “Sağlıktan Büyük Zenginlik Yoktur” gibi yazıların bulunduğu pankartlarla yürüyerek hareketli yaşam ve sporun önemi konusunda farkındalık oluşturdular. Okul Müdürü Seyfettin Çelik, okul öğretmenleri ve öğrenciler sabah saat 09.00 Akçaova İlkokulu bahçesinde toplanarak Akçaova Mahallesi Gökbel Dağı eteklerinde yürüyerek, sağlıklı bir yaşam için hareketlilik ve sporun önemini öğrencilere anlatıldı.

Çocukların sağlıklı bir şekilde yarınlara hazırlamanın önemine vurgu yapılarak, “Tarlalarda insan emeği ile yapılan işlerin yerini makineler almış durumda. Sonuçta insanoğlu daha rahat bir yaşam standardı yakalamış olmakla beraber daha hareketsiz bir hayat tarzına geçmiş oldu. Tüm bunlar yanlış beslenme alışkanlığı ile birleşince obez, hareket etmeyen sağlıksız bir nesil olmaya başladık. Artık doktora gittiğinizde tansiyonunuz yüksek, şekeriniz yüksek, kilonuz fazla, kemik erimesi başlamış, kolesterolünüz yüksek, iki damarınız tıkalı gibi kelimeleri sık duyar olduk. Oysa atalarımız kırmızı etle beslenir, tereyağı yer, bir öğünde bir ekmeği tüketir ancak bu hastalıkların hiç birine yakalanmazlardı. Peki neden, çünkü onlar yediklerini yakıyorlardı. Belki düzenli olarak bir spor salonuna gidip egzersiz yapmıyorlardı ancak gün boyunca bütün işleri beden gücü ile yapıyorlardı. Yani hareketli yaşıyorlardı” şeklinde bilgilendirildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472