banner480

ADÜ’de Üstün Yetenekli Öğrenciler Konuşuldu

ADÜ’de Üstün Yetenekli Öğrenciler Konuşuldu
banner269
Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerince düzenlenen öğretim elemanlarının üstün yetenekli ve zekalı öğrencileri nasıl anlayacağı, nasıl iletişim kuracağı ve onları nasıl yönlendirebileceğine ilişkin farkındalık kazandırma etkinlikleri kapsamında Maltepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Polat ADÜ’de eğitim camiasının önde gelen isimleriyle buluştu.

Atatürk Kongre Merkezi Magnesia Salonunda gerçekleşen konferansa Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı ve çok sayıda akademisyen ile öğretmen katıldı. Konferansta öğrenme sürecini şekillendiren en önemli faktörlerin başında ‘Öğretmen ve Aile’nin geldiği vurgulandı. Uluslararası veriler ışığında dünyada öğretmenlerin belirlenmesindeki kriterlerin de konuşulduğu konferans katılımcılar tarafından büyük ilgiyle izlendi.

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Bircan, Üstün yetenekli ve zekâlı çocuğu ailenin erken fark etmesinin bu süreçte çok önemli olduğuna dikkat çeken  konuşmasında “Farkındalık ne kadar erken olursa çocuk için bu süreç mutlaka daha verimli olacaktır. Özellikle yetenek ve zekâ gibi kavramların önce belirlenmesinde en önemli rolaileye düşmektedir.”dedi.

Prof. Dr. Filiz Polat, üstün yetenekli ve zekâlıöğrencilerin, eğitim sürecinde daha fazla ilgiye ihtiyaç duyduklarını vurguladığı konuşmasında eğitimcilere de bu konuda önemli bilgiler verdi. PISA (Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı) verilerine göre matematik ve okuma alanlarında listenin oldukça gerilerinde olduğumuza değinen Prof. Dr. Polat, PISA sıralamasında üst sıralarda bulunan ülkelerin, öğretmenlerini en başarılı öğrencilerin yüzde 30’luk diliminden seçtiklerini söyleyerek bu süreçte en önemli etkenin ‘Öğretmen’ olduğunu vurguladı. Etkinliğin sonunda katılımcıların sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Filiz Polat’a Rektör Danışmanı Öğr. Gör.Hasan Can Oktaylar katkılarından dolayı teşekkür ederek çiçek verdi.





Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472