banner488

Başkan Atay: Bir Dahaki Gelişimde Seni Doğduğun Topraklara Geri Getireceğim

Başkan Atay: Bir Dahaki Gelişimde Seni Doğduğun Topraklara Geri Getireceğim
banner496

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Danimarka Milli Müzesi’nde sergilenen, Efeler ilçesindeki Tralleis Antik Kenti’nden götürülen Seikilos Yazıtı'nı ziyaret etti.

Üzerinde dünyanın bilinen ilk notalı şarkı sözlerinin bulunduğu Seikilos Yazıtı ziyaretini resmi sosyal medya hesaplarından duyuran Başkan Mehmet Fatih Atay, yaptığı paylaşımla dikkati çekti. Seikilos Yazıtı’na seslenen Başkan Atay, “Bugün seni ziyaret ettim ancak bir dahaki gelişimde seni doğduğun topraklara geri getireceğim.” ifadelerini kullandı. Paylaşımına Seikilos müziğini de ekleyen Başkan Atay tüm Efelerlileri duygulandırırken, taşın Danimarka’dan alınarak, ait olduğu yere, Efeler’e getirilmesi noktasında da heyecan uyandırdı.

Seikilos Yazıtı

Seikilos Yazıtı, 1882-1883 yıllarında Aydın- İzmir demir yolunun inşaatı sırasında Tralleis Antik Kenti’nde bulunan ve üzerinde dünyanın bilinen ilk notalı şarkı sözlerinin bulunduğu gömüt taşı. Yazıtta, Seikilos’un yazdırdığı şarkının sözleri, notaları ve gömüt yazısı alt alta yazılmış olarak bulunur. 1966'dan bu yana Danimarka Milli Müzesi'nde sergilenen gömüt taşında şu sözler yazar:

“Işılda henüz yaşıyorken

Gamı tasayı at bir kenara

Hayat çok kısa (Hiçbir şeyin seni üzmesine izin verme)

Ve her şey yenik düşerken zamana...”

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2022, 10:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472