banner480

Yaser Arafat'ın mezarı açılıyor

Eşi Süha ve kızı Zahwa Arafat'ın dava açması üzerine Filistin'in efsane lideri Yaser Arafat'ın 'şüpheli' ölümünü soruşturan Fransız hakimler, Arafat'ın Ramallah'taki mezarının açılmasını kararlaştırdı.

Yaser Arafat'ın mezarı açılıyor
banner269

Arafat'ın giysilerinde aşırı miktarda, istihbarat örgütlerince 'suikast zehiri' olarak kullanıldığı bilinen polonyum izine rastlanması üzerine harekete geçen Fransız yargıçların talebine Filistin Yönetimi de yeşil ışık yaktı.

Süha Arafat'ın başvurusunun Ağustos ayında kabul edilmesi üzerine, Nanterre Adliyesi'nden üç uzman soruşturma hakimi Arafat'ın zehirlendiği şüphesini araştırmakla görevlendirildi. Bayan Arafat bu sabah yaptığı açıklamada, hakimlerin eşinin ölümünü araştırmak üzere Ramallah'a gitme taleplerini ilettiklerini duyurarak, "Hakimler kararlarını resmen avukatıma duyurdular. Son derece büyük mutluluk içindeyim" dedi.

Süha Arafat, Arap Birliği'nin ve Filistin özerk yönetiminin Arafat'ın ölümünü araştıracak özel bir komisyon kurulması çalışmalarını da askıya almaları çağrısı yaparak, "Şu anda Fransız yargısı konuyu araştırıyor. Şimdilik diğer bütün girişimleri askıya alarak yargının görevini yapmasına yardımcı olmaya çağırıyorum" dedi.

CİDDİ ŞÜPHE

Fransa'da diplomasi ve Marsbahis yüksek yargı kulislerinde 11 Kasım 2004'te Paris'te Percy Askeri Hastanesi'nde ölen Arafat'ın zehirlendiğine ilişkin inanç giderek kuvvetleniyor. Arafat'ın ölümü sırasında televizyon ekranlarından haykırarak eşinin gizli servislerce, özellikle de İsrail gizli servisi tarafından öldürüldüğünü öne süren Süha Arafat, bir süre sonra taraftar bulamayınca sessiz kalmayı tercih etti.

Süha Arafat, El Cezire televizyonunun 3 Temmuz tarihinde Filistin lideri hakkında yayınladığı bir belgeselde, özel eşyalarında yüksek dozda polonyum bulunduğunu içeren bir laboratuvar raporunu yayınlaması üzerine harekete geçerek suç duyurusunda bulundu. Gizli servislerin suikast zehiri olarak bilinen polonyum, yeniden Arafat'ın zehirlendiği iddialarını gündeme getirdi.

Fransız adli makamları Süha Arafat'ın başvurusunu 'ciddi' bularak soruştuma açılmasını uygun buldu. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da, soruşturmadan büyük memnuniyet duyduğunu, soruşturmaya gereken her türlü kolaylığı göstermeye hazır olduklarını açıkladı.

(Hürriyet-Planet)

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472