banner488

Türk işadamını kaçıran aşirette çatışma

Lübnan'da, Türk işadamı Aydın Tufan Tekin ile 4 Suriyeliyi rehin alan Mikdat aşireti ile bir başka aşiret arasında silahlı çatışma çıktığı bildirildi. Rehinelerin durumuyla ilgili çelişkili haberler geliyor.

Türk işadamını kaçıran aşirette çatışma
banner269

Çatışmanın ardından, Tekin'in de aralarında bulunduğu rehinelerin durumuyla ilgili çelişkili haberler geliyor.

İddiaya göre, Beyrut'un güneyinde Hizbullah'ın etkin olduğu ''Dahiye'' bölgesinde, Sinu ve Mikdat aşiretleri arasında silahlı çatışma yaşandı.

Mikdat aşireti sözcüsü Mahir Mikdat, ''Çatışma esnasında doğan güvenlik boşluğundan yararlanan rehinelerin kaçtığını'' öne sürdü.

Mahir Mikdat, AA muhabirine, ''Aramızda anlaşmazlık olan Sinu ailesi mahallemizi bastı. Silahlı çatışma çıktı. Ordu müdahale etti. Kardeşim Hasan'ı da gözaltına aldılar. (Rehineler) O arada doğan güvenlik boşluğundan yararlanıp gitmiş olmalı. Ben bu saatten sonra Aydın Tekin ve diğerlerinin başına geleceklerden sorumlu değilim. Benim sorumluluğumdan çıktılar'' dedi.

-Türk Büyükelçiliği: ''Gelişmeleri izliyoruz''-

Bu arada, Türk Büyükelçiliği yetkilileri ise Lübnan ordusunun, Türk işadamı Aydın Tufan Tekin'in bulunduğu yere yönelik operasyon düzenlediği yönünde iddialar olduğunu belirtti.

Yetkililer, iddialar üzerine ordu yetkilileriyle bağlantıya geçtiklerini ancak kendilerine Türk işadamıyla ilgili net bir bilgi verilmediğini ifade ederek, ''Kendi kaynaklarımızla görüştük. Onlar ise Türk işadamının hala aynı ailenin elinde olduğunu Betsmove belirtiyor. Ama şu ana kadar kimse Türk işadamının bulunduğu yere ulaşıp, kendisini görmüş değil. Bu konuda gelişmeleri izliyoruz'' dedi.

-Lübnan ordusu çatışmaya müdahale etti-

Öte yandan, Güney Beyrut'taki silahlı çatışmaya müdahale eden Lübnan ordusunun, kaçırılan Türk işadamı Aydın Tekin ve Suriyeli rehinelerin kurtarılmasıyla ilgili bir operasyon yapmadığı bildirildi.

AA muhabirinin, Lübnan ordusundan üst düzey bir yetkiliden aldığı bilgiye göre, ordu, Beyrut'un banliyö bölgesinde çıkan çatışmaya müdahale etti.

Bu sırada Mikdat aşiretinin lideri Mahir Mikdat'ın kardeşi Hasan Mikdat, olaylara karıştığı gerekçesiyle bazı kişilerle gözaltına alındı.

Üst düzey yetkili, askeri birliğin iki aile arasındaki çatışmayı sona erdirmek için müdahale ettiğini ancak bölgedeki hiçbir eve girmediğini, operasyon yapmadığını söyledi.

-''Mikdat ailesi kamuoyunu yanılmak istiyor''-

Ordu istihbaratından bir yetkili ise Mikdat ailesinin kamuoyunu yanıltmak istediğini ileri sürdü.

Yetkili, ''Mahir Mikdat, yalan söylüyor. Rehineler hala ellerinde, yerlerini değiştirmiş olmalılar. Bu şekilde üstlerindeki kamuoyu baskısını hafifletmeye çalışıyorlar'' iddiasında bulundu.

Türk işadamı Aydın Tufan Tekin, 15 Ağustos'ta Beyrut'a geldikten sonra, havalimanından bindiği taksinin önünü kesen Mikdad ailesi mensuplarınca kaçırılmıştı.

Kaynak: AA


Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2012, 09:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472