banner488

Suriye'deki çatışmalarda 128 kişi öldü

Suriye'de, ordu birliklerinin yönetim karşıtlarının yoğun olduğu kentlere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda, 128 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye'deki çatışmalarda 128 kişi öldü
banner496

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SHRW), ordu birliklerinin Şam'da düzenlediği operasyonlarda 60 kişinin öldüğünü, bunların 36'sının Tadamun bölgesinde idam edildiğini ileri sürdü.

Örgüt, Halep'te gerçekleşen operasyonlarda 36, Hama'da 9, Dera'da 8, İdlib'te 5, Humus kentinde 4, Lazkiye ve Deyru'z Zor kentinde de 3'er olmak üzere ölenlerin sayısının 128'e yükseldiğini duyurdu.

Bu arada güvenlik güçlerinin başkentin Yelda, Tadamun, Doğu Huta, Asafir, Hoş Arab ve Kalamun bölgelerine helikopter destekli  operasyonlar düzenlediğini ifade eden yerel kaynaklar, çok sayıda Vdcasino evin yıkıldığını ve hasar gördüğünü bildirdi.

Şam'ın bazı semtlerinde operasyonlar nedeniyle iletişimin ve elektriğin kesildiğini kaydeden kaynaklar, akşam saatlerinde Şam'ın Rükneddin ve Berze semtlerinde yönetim karşıtı gösterilerin düzenlendiğini söyledi.

Halep'in bazı semtlerinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile nizami ordu arasında şiddetli sokak çatışmalarının yaşandığını dile getiren kaynaklar, kentin Besatin Kusur, Kaptan Cebel bölgelerine tank ateşi açıldığını kaydetti.

Kaynaklar, operasyonların Hama, Humus, Dera, Deyru'z Zor, İdlib ve Lazkiye'de gece de devam ettiğini vurguladı.

 

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2012, 03:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472