banner488

Nuland, İran için 'kırmızı çizgi'den söz etti

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, İran'ın nükleer faaliyetleri konusunda ''kırmızı çizgi'' koymanın yararlı olmayacağını söyledi.

Nuland, İran için 'kırmızı çizgi'den söz etti
banner496

Nuland, günlük basın brifinginde bir soru üzerine, ABD Başkanı Barack Obama'nın, İran'ın nükleer silah sahibi olmasına izin vermeyeceğini kesin surette defalarca dile getirdiğini ve Amerikan halkının da bunu bildiğini vurguladı.

ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan bağlılığının ''sarsılmaz'' olduğunun altını çizen Nuland, ''İran konusu da dahil olmak üzere İsrail ile sürekli olarak görüşüyoruz ve bu durum değişmeyecek. Ama bu görüşmelerin içeriğine dair detaylara girmeyeceğim. Bunu yapmam, diplomasiye yardımcı olmaz'' dedi.

Nuland, ''Dolayısıyla Başkan Obama'nın bu husustaki bağlılığı konusunda son derece katıyız, ancak bu konuda ayrıştırmalara girmek, öyle Safirbet ya da böyle son mühletler, kırmızı çizgiler ortaya koymak yararlı değil. En önemli şey, İran üzerinde baskıya, önerdiğimiz diplomasi yoluyla İran'ın bu sorunu çözmek için sahip olduğu fırsata ve İsrail ve diğer tüm bölgesel ülkelerle yoğun istişarelerimize kuvvetli biçimde odaklanmaya devam etmek'' diye konuştu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün Kanada'da yayın yapan CBC televizyonuna verdiği demeçte, İsrail ve ABD'nin İran'ın nükleer programı konusunda ''kırmızı çizgi'' oluşturmak için görüşmeler yaptığını öne sürmüştü. Netanyahu, ''İran, dünyanın demokratik ülkeleri tarafından net bir kararlılık, net bir kırmızı çizgi görmedikçe durmayacak'' demişti.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2012, 03:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472