banner488

Michelle Obama eşine olan aşkını anlattı

ABD başkanlık yarışında Michelle Obama, eşine duyduğu aşkı ve güveni Amerikan halkına anlattı. Demokrat Parti'nin kurultayında konuşan Obama, ailesine olan sevgisini dile getirdi.

Michelle Obama eşine olan aşkını anlattı
banner496

ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi, ''First Lady'' Michelle Obama, Amerikan halkına seslenerek, Barack Obama'nın 4 yıl önce başkan olarak seçtikleri aynı insan olduğunu, değişmediğini ve ona güvenebileceklerini söyledi.

Obama, North Carolina eyaletinin Charlotte kentinde yapılan Demokratik Parti'nin Ulusal Kurultayı'nda konuştu. Popülerliği eşinden fazla olan Michelle Obama'nın, Barack Obama'nın ülke ekonomisinin durumu nedeniyle azalan popülerliğini tekrar kazanmasına yardım etmesi bekleniyor. O nedenle de Obama'nın bu konuşması seçmenlere, ABD Başkanı olarak Obama'yı ilk elden anlatması açısından önem taşıyordu.

Nitekim, bu seçimlerde başkan adaylarının eşlerinin rolleri de adayların iş yaşamı dışındaki yönlerinin halka daha iyi tanıtılması açısından artmış görünüyor. Geçen hafta da Ann Romney, Cumhuriyetçi Parti'nin kurultayındaki konuşmasında Cumhuriyetçilerin başkan adayı Mitt Romney'yi anlatmıştı.

Obama'yı, sahneye 3 çocuğu da orduda çalışan bir anne takdim etti ve Michelle Obama'nın, kendisinin geçen yıl gönderdiği yeni yıl kartına cevap yazmakla kalmayıp, eşi ve kendisini Beyaz Saray'a yemeğe davet ettiğini söyledi.

Michelle Obama da sahneye alkışlar eşliğinde geldi ve uzun süren alkışlar ve ismini anan tezahüratlarla karşılandı.

Konuşması sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesilen, seyircilerin çoğu zaman ayakta alkışladığı Obama, konuşmasına kendi ve Barack Obama'nın ailesini anlatarak başladı.

Michelle Obama, kendi babası ile Obama'nın anneannesinin nasıl zorlu koşullarda, tüm sorunlara rağmen, çocuklarının geleceği için nasıl sıkı çalıştığını, Amerikan rüyasına inandıklarını dile getirdi.

Ailelerinin maddi koşullarının yüksek olmadığını ama kendilerine ''karşılıksız sevgi, minnet etme, alçak gönüllük ve herkese saygılı davranma'' gibi en önemli değerleri verdiklerini belirten Obama, kendisi ve Barack Obama'nın da bu değerler içinde büyüdüğünü kaydetti. ''Bizim için ne kadar sıkı çalıştığımız önemli, ne kadar kazandığımız değil'' diyen Obama, kendileri için hakkıyla kazanılmayan başarının başarı sayılmadığını kaydetti.

Obama, böylece orta sınıfa seslenerek, onların içinden geldikleri yaşamları, çektikleri zorlukları, çocukları için besledikleri hayalleri bildikleri ve anladıkları, aynı değer ve hayalleri paylaştıkları mesajını verdi.

''Obama, siyasetle değil, değerlerle karar verir''

Daha sonra Barack Obama'nın nasıl bir ABD başkanı olduğunu birinci elden anlatan Obama, Barack Obama'yı çok iyi bir eş, çocuklarıyla ilgilenen bir baba ve ulusun ''güvenebileceği'' bir lider olarak tanımladı.

Obama'nın her akşam kendileriyle yemek Limanbet masasına oturup, gündem ne olursa olsun kızları ile ilgilendiğini, okullarını ve arkadaşlıklarını sorduğunu, daha sonra çalışma odasına geçip, Amerikan halkının sıkıntılarıyla ilgili kendisine gönderdiği mektupları okuduğunu dile getirdi.

Obama, ''Barack, bana (mektupları gösterip), 'Bu insanların nelere katlandığına inanamazsın, bunlar doğru değil, bunları düzeltmek için çalışmaya devam etmeliyiz, yapacak çok işimiz var' derken, onun gözlerindeki kaygıyı, sesindeki kararlılığı görüyorum'' dedi.

Bu nedenle Barack Obama'nın kararlar alırken siyasete göre değil, ailesinden gelen, adil paylaşım ve eşit fırsat gibi değerlere bakarak karar verdiğini söyleyen Michelle Obama, ''Barack için (üzerinde durduğu) bu konular siyasi değil, kişisel. Barack, Amerikan rüyasını biliyor, çünkü yaşadı ve bu ülkedeki herkesin, kim olduğu, nerden geldiği, nasıl göründüğü veya kimi sevdiği fark etmeksizin, buna sahip olmasını istiyor'' dedi.

''Ona güvenebilirsiniz''

ABD Başkanı olduğunuz zaman önünüze hep en zor kararların geldiğini ve birçok danışmanlardan görüş alsanız da günün sonunda o en zor kararı başkanın alması gerektiğini anlatan Michelle Obama, Barack Obama ilk başkan seçildiğinde başkanlığın eşini değiştirmesinden korktuğunu belirterek, ''Birçok zorluk, başarı ve kocamı test eden anlardan sonra, hiç hayal edemezdim, ilk elden gördüm, başkan olmak kim olduğunuzu değiştirmiyor, sizin kim olduğunuzu ortaya çıkarıyor'' dedi.

Amerikan halkına seslenen ''First Lady'', Barack Obama'nın hala 4 yıl önce seçtikleri başkan olduğunu, onlar için çalıştığını, ona kesinlikle güvenebileceklerini dile getirdi. Obama, ''Şu an Barack'a 4 yıl öncesinden bile daha çok aşığım'' dedi.

Barack Obama'nın 2008 yılı kampanyasındaki sloganı ve vaadi olan ''değişim''den bahseden Michelle Obama, değişimin zor olduğunu ve bir kerede yapılamayacağını, ama bu yönde ilerlemeleri halinde sonunda mutlaka o değişimi gerçekleştireceklerini söyledi.

Bunu çocuklarının geleceklerine bağlayan Obama, kendisinin en önemli görevinin ''baş annelik'' olduğunu ve çocuklarının hayatının merkezinde bulunduğunu belirterek, ''Çocuklarım için 4 yıl önceki gibi endişeli değilim'' dedi ve Barack Obama'nın ortaya koyduğu yönde ilerlenmesi halinde, kendi çocukları ve diğer çocuklarının geleceğinin çok daha iyi olacağı ve Amerikan rüyasını gerçekleştirebilecekleri mesajını verdi.

Obama, seçmenlere seslenerek, bu nedenle bu seçimde de bir araya gelme, çocuklarının, torunlarının geleceği için Barack Obama'ya oy verme çağrısı yaptı. Obama, ''Bu güzel ülkeyi ileriye götüreceğine güvenebileceğimiz adam için, eşim, başkanımız, Başkan Barack Obama için bir araya gelmeliyiz'' dedi.

Michelle Obama'nın hayli duygu yüklü konuşması sırasında zaman zaman gözlerinin dolduğu görüldü.

''Michelle konuşunca gözlerim doluyor''

Barack Obama ve kızları, Michelle Obama'nın konuşmasını Beyaz Saray'da televizyondan izledi.

Obama, eşini izlemeden önce, ''Kızlarımın babalarını ağlarken görmemelerini sağlamaya çalışacağım, çünkü Michelle konuşmaya başladığı zaman gözlerim doluyor'' dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472