banner480

Kıyamet senaryosu yayan 100 kişi gözaltına alındı

'Kıyamet senaryoları'yla toplumda korku ve kaosa neden oldukları iddiasıyla 100'den fazla kişi gözaltına alındı.

Kıyamet senaryosu yayan 100 kişi gözaltına alındı
banner269

Maya takvimine göre 21 Aralık 2012'de kıyamet kopacağı iddialarını Çin'de broşür ve DVD yoluyla yayan 100'den fazla kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Şinhua ajansının haberine göre, 100'den fazla kişi, topluma korku salma ve kaos ortamı oluşturma suçlamalarıyla gözaltına alındı.

Çin'in orta kesimindeki Hıbey eyaletinin Vuhan şehrinde de geçtiğimiz hafta caddelerde bağırarak '21 Aralık'ta dünyanın sonunun geleceğini' iddia eden broşürler dağıtan 5 kişi tutuklanmıştı.

KIYAMET İÇİN GEMİ YAPTI

Çin'in batısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayan Lu Cınghay Çerez Politikası isimli bir Çinli ise kıyamet iddialarının etkisinde kalarak 21 metre uzunluğunda ve 6 metre yüksekliğinde bir gemi inşa etmişti.

Geminin yapımı için tüm servetini harcadığını söyleyen Lu, Çin basınına verdiği demeçte "21 Aralık günü dünyanın sonu gelecek ve ben, o gün kendimi ve ailemi bu gemi sayesinde yok olmaktan kurtaracağım" diye konuşmuştu.

999 DERECE SICAKLIK

Ülkenin en yaygın sosyal paylaşım sitesi Veybo'da da kullanıcılar, 21 Aralık günü hava tahmin raporunda, "sıcaklığın 999 derece olacağı ve gökten ateş topları yağacağı" şeklindeki bazı iddialar paylaşmıştı.

Ülkenin farklı kesimlerinden ise bazı Çinlilerin mal varlığını bağışladığı ya da kıyamet kopacağı varsayımıyla servetlerini harcayarak 'son günlerini' keyif içinde geçirmeye çalıştığı yönünde haberler geliyor.


Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2013, 15:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner472