banner480

Kardinalin İslamiyet korkusu!

Vatikan'da görevli Kardinal Turkson, İslam karşıtı videoyu gösterip, “Avrupa Müslüman mültecilerin akınıyla ortadan kalkacak. 39 yıl sonra Fransa bir İslam ülkesi olacak” deyince hem Papa hem de diğer rahipler isyan etti.

Kardinalin İslamiyet korkusu!
banner269

Vatikan'da toplanan Piskoposlar Meclisi (Sinod), İslam karşıtı söylemlere sahne oldu. Papalık Adalet ve Barış Konseyi Başkanı Gana asıllı Kardinal Peter Turkson, Avrupa'da Müslüman nüfusun artışının endişe yarattığını, Fransa'nın 40 yıla kalmaz bir İslam cumhuriyeti olacağını söyledi.

Corriere della Sera gazetesinden Gian Guido Vecchi'nin haberine göre; 'Yeni İncil Öğretisi' temasıyla toplanan XIII. Piskoposlar Sinodu'nun Cumartesi günü gerçekleştirilen oturumuna, İslam karşıtı bir video damgasını vurdu. Papa 16. Benediktus'un katılmadığı ve dünyanın birçok yerinden gelen 262 piskoposun hazır bulunduğu oturumun sonunda söz alan Kardinal Peter Turkson, yaklaşık 7 dakikalık bir video izlettirdi. Kardinal Turkson, bazı internet sitelerinde yıllardır dolaşan ve "Müslüman nüfusu" başlıklı anonim videoyu izletmeden önce, "Şu anda, küresel boyutta demografik bir değişime şahit olmak üzeresiniz. Bir süre sonra Avrupa, artık bildiğimiz Avrupa olmayacak. Bu bir nüfus azalması olayı değildir. Nedir peki? Göç! Özellikle İslamik göç" cümleleriyle Avrupa'nın, 'Müslüman nüfus artışı tehlikesi' ile karşı karşıya olduğunu dile getirdi. Kardinal Kalebet Turkson ayrıca 39 yıla kadar Fransa'nın da bir İslam cumhuriyeti olacağını öne sürdü. Kardinalin bu nedenle, 'İslamik göçün' önüne geçilmesinin gerekliliğine vurgu yaptığı iddia edildi.

DİNLERARASI SAVAŞ İSTEMİYORUZ

Salonda bulunan piskoposların ise, İslam karşıtı tavrından dolayı Kardinal Turkson'a olan tepkilerini, "İslam'la sürtüşme istemiyoruz. Dinler arası savaş tuzağına düşmemeliyiz" sözleriyle ortaya koydukları belirtildi.

Tepkiler üzerine Kardinal Turkson'un, Sinod'un Pazartesi günkü oturumunda yeniden söz alarak, Müslümanları incitmek istemediğini ve onlardan özür dilediğini ifade ederek, "Söylediklerim yanlış anlaşıldı" dediği aktarıldı.

PAPA'NIN TAVRIYLA UYUŞMUYOR

Öte yandan, Kardinal'in bu gafı ise, Papa 16. Benediktus'un son olarak geçen ay gerçekleştirdiği Lübnan ziyareti sırasında altını çizdiği, "İslam ve Hıristiyanlık inancı, özgür ve insancıl bir toplum inşa etmek için nefret olmadan da birlikte yaşayabilir" sözleriyle tam olarak ters düşüyor.


Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2012, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner472