banner488

Annesinin cesedi çocuğuna kalkan oldu

Fransız Alpleri'nde dün 4 cesedin bulunduğu araçtan 4 yaşında bir kız çocuğunun 8 saat sonra canlı çıkarıldığı bildirildi.

Annesinin cesedi çocuğuna kalkan oldu
banner496

Olay yerinde çok sayıda polis olmasına karşın küçük kızın neden 8 saat sonra bulunduğu kamuoyunda büyük merak uyandırdı.

Cinayetleri araştıran savcı Eric Maillaud, küçük kızın ön yolcu koltuğunun arkasında annesi ve büyükannesinin cesetlerinin altında hareket etmeden ve hiç ses çıkarmadan beklediğini sandıklarını söyledi.

Jandarma yetkilileri ise termal kameralar kullanan helikopterlerin aracın içinde canlıya rastlamadığını ve olay yeri inceleme ekipleri Paris'ten gelene kadar kimsenin delilleri bozmak istemediğini belirtti.

Yetkililer, kamp yerindeki diğer turistlerin, öldürülen ailenin 2 kızı olduğunu söylemesi üzerine müfettişlerin aracın kapısını açtığını, küçük kızın gülümseyerek ayağa kalktığını vurguladı. Küçük kız, müfettişlere bağrışmalar duyduğunu söyledi, ancak neler olduğunu anlatamadı.

İki erkek ve iki kadına ait cesetler, dün bir İngiliz bisikletçi tarafından dağ köyü Chevaline yakınlarındaki ormanlık alanda terk edilmiş bir otomobilde bulunmuştu.

Olay yerinde ağır yaralı bulunan 7 yaşındaki bir kız çocuğu ise hastaneye kaldırılmıştı.

Savcı Maillaud, aracın 1962 Bağdat Safirbet doğumlu bir İngiliz vatandaşına ait olduğunu bildirdi. Kimliği Said El-Hilli olarak açıklanan İngiliz vatandaşının ailesi ile ağustostan bu yana Annecy Gölü yakınlarında kamp yaptığı belirlendi.

İngiltere'nin Claygate kentinde yaşayan ailenin komşuları, mühendis olduğu belirlenen El-Hilli ile eşi İkbal'ın Zehab ve Zeinab adlı 7 ve 4 yaşlarında iki kızı olduğunu doğruladı.

İsveç, kurbanlardan birinin kendi vatandaşı olduğunu açıkladı. Araçta 1938 doğumlu kadına ait hem İsveç hem de Irak pasaportları bulundu.

Aracın yakınında bulunan Fransız bisikletçinin ise aileyle herhangi bir ilgisinin olmadığı sanılıyor. Yakınlardaki Grenoble köyünde yaşayan Sylvain Mollier'in eşi, kocasının çıktığı gezintiden dönmemesi üzerine polise haber vermişti.

Kurbanlardan üçünün başlarından vurulduğuna işaret eden Maillaud, aracın yakınlarında 15 mermi kovanı bulduklarını ancak aile ile Fransız bisikletçinin neden öldürüldüğünün henüz bilinmediğini ifade etti.

Küçük kız ile ağır yaralı ablası, saldırganların görgü tanıklarını ortadan kaldırmaya çalışabileceği olasılığına karşı koruma altına alındı.

 

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2012, 10:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472