banner488

Gençlik ve Spor Müdürlüğü yaz spor okulu kayıtları başladı

Gençlik ve Spor Müdürlüğü yaz spor okulu kayıtları başladı
banner496

Çine Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü düzenlediği yaz spor okulu başvuruları başladı.

Çine Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü okulların kapanması ile birlikte çocukların ve gençlerin yaz tatilini en iyi şekilde değerlendirmeleri için hazırlıklarını tamamlandı. Çocuklar, 6 farklı spor dalında kurslardan ücretsiz olarak yararlanabilecek. Böylece yaz boyunca kendilerini farklı dallarda geliştirip iyi vakit geçirerek tatillerini en iyi şekilde değerlendirebilecekler. Yaz spor okulu kayıtları Çine Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nde yapılacak. Yaz Spor Okulu çerçevesinde; voleybol, tenis, karate, judo, hentbol ve yüzme gibi toplam 6 spor dalındaki eğitimler uzman eğitmenler tarafından gerçekleşecek. Mevcut antrenörler Çineli çocuk genç ve yetişkin demeden tüm herkesi sağlıklı yaşam için yaz spor kurslarına davet etti.

“Çine’nin cennet bahçesi”

Çine Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer konuyla ilgili değerlendirmesinde, “Yaz spor okulunda niyetimiz 7 veya 8 spor dalında açmak ve tüm yaz boyunca hizmet vereceğiz ücretsiz kurslardır. Her spor dalına ilden antrenör gelecek. Şu anda portatif yüzme havuzumuz yapılıyor. Katılım olarak çok iyi gidiyor kurslarımız. İlk defa burası tam bir yaz okulu kapsamında olacak. 7 ile 22 yaş arası tüm çocuklarımız ve gençlerimiz katılabileceği projeler hazırladık ve hazırlamaya devam ediyoruz. Çine’de etkinlik olmadığından şikayet eden üniversiteli gençlerimiz için değişik etkinlikler, Madran Dağı’nda baba oğul kampı, anne kız kampı bir veya iki gecelik gibi değişik projelerimizi hayata geçirmeye çalışıyoruz. Yine başka bir projemiz haftanın bir günü veya 15 günde bir burada bütün sporcularımızı buraya toparlayarak tüm gün velilerinde katılabileceği spor bayramı gibi bir etkinlik düzenlemeye çalışıyoruz. Çine Gençlik ve Spor Müdürlüğü Çine’nin cennet bahçesi. Tüm personelimizden memnunuz, hepsi de severek istekli olarak emek veriyor. Tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi kurslarımıza katılmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Hedefimiz daha çok derece elde etmek”

Karate eğitim kurslarını görevli antrenör Baran Yonat, “Normalde 7 yaş üstü karate kurslarımız devam ediyor. Üniversiteli öğrencilerimizde katılabilmeleri için onlar içinde yaş grubu karate kursu açtık. Çocuklarımız yoğun katılım sağladılar ve becerilerinde çok iyiler. Biz yaklaşık 8 aydır karate kursları veriyoruz. İlk zamanlar çok az öğrencimiz vardı ama sonraları bu sayı zamanla arttı. Şu an kayıtlı 70 öğrencimiz var. Öğrencilerimiz ve ben katıldığımız yarışmalarda derecelere girdik. Amacımız daha çok derece elde etmek ve ilçemize katkı sağlamak” dedi.

“Çocuklarımız sağlıklı oyun oynamalı”

Tenis antrenörü Duygu Özen Akça, “Tenis antrenörü mezunuyum. Yaklaşık 4 aydır buradayım. Okul olduğu için şu an 45 öğrencim var hali hazırda devam eden. Okul çıkışı alabiliyorduk öğrencilerimizi. Şimdi bu sayının artacağına inanıyorum çünkü kurslarımız bütün gün devam edecek. Sabah saat 09.30’da başlayacak. Kursumuzda 7 ile 13 yaş arası öğrencilerimiz yaralanıyor şu an. Üniversiteli öğrencilerimiz gelirse onlar içinde yaş guruplarına göre yeni guruplar oluşturacağız. Benim için öncelik çocuklarımız. Çocuklarımız sokakta oynayacağına, ellerinde telefon, tablet, bilgisayarla boşa vakit geçireceklerine, devletin kurumunda güvenli, başlarında bir öğretmen olup değişik dallarda spor öğrenmeleri çok çok daha iyi olacak. Çocuklarımız çok hareketsiz, çocukların oyun oynaması gerek. Bizler burada çocuklarımızı boşa vakit değil eğlenceli ve sağlıklı zaman geçirmelerini hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

“Judo; nazik yol”

Judo antrenörü Serkan Erat, “ Judo kurslarımızda 6 ile 15 yaş arası öğrencilerimiz mevcut. Yarışmalar oldu Koçarlı’da il genelinde oradan 6 madalya alarak döndük Çine’ye. Önümdeki ayda 24 Temmuz’da Minikler Türkiye Şampiyonası var oraya katılmak amaçlıydı. Bu bizleri çok gururlandırdı. Çalışmalarımız hafta içi her gün akşamüzeri saat 17.30 ile 19.30 arası olacak. Şu anda 60 öğrencimiz var kayıtlı. Judo hem fiziksel yetenek hem de büyük bir zihinsel disiplin gerektiren dinamik bir dövüş sporudur. Öğrenciler bu sporda fiziksel ve atletik yeteneklerin gelişiminin ötesinde çok daha fazlasını öğrenirler. Duygularını ve dürtülerini nasıl kontrol edeceklerini, azim, saygı, sadakat ve disiplin değerlerini öğrenirler. Judo yaparken davranış ve görgü kurallarının yanı sıra olağanüstü bir egzersiz etiği geliştirirler. Korkularının üstesinden gelmeyi ve baskı altında hissettikleri durumlarda cesaretli olabilmeyi öğrenirler. Deneyimledikleriyle birlikte, nezaket, alçakgönüllülük ve toplumun başarılı vatandaşları olarak gelişimlerine katkıda bulunacak birçok harika değeri öğrenirler. Bu nedenle bu spor, toplumların gelişmesinde ve gelecek için yeni ve daha iyi topluluklar yaratmada önemli bir rol oynar” dedi.

“Bayanlar için step ve pilates”

Spor Uzmanı Halime Tekin, “Burada farklı branşlarda antrenörlerimiz ve çocuklarımızı buluşturmak amacımız. Ailelerimizi de işin içine katarak, sadece çocuk, spor odaklı değil bir bütün olarak çalışmalarımızı yapmaya çalışıyoruz. Çocuklarımız diğer branşlarda antrenörlemizle eğitim gördükleri sırada annelerde bende oluyor. Kadın gurubumuz var. Onlara, step ve pilates karışımı daha çok kardiyoya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Çünkü kadınların genel olarak evdeki hareketleri dışında pek bir olanakları olmuyor. Hem motivasyonları açısından hem de vücudun verdiği özgüven açısından onları burada destekliyoruz. Bayan egzersiz gurubu olarak devam ediyoruz. Pantem sonrası açılmalarından sonra sabah gurubu olarak başlamıştık şimdi akşam gurubunu da dahil edeceğiz. Hem çocuklarımız hem de yetişkinlerimiz ekranlardan, hareketsizlikten, dünya genelinde olan zararlı alışkanlıklardan ve bağımlılıklardan kurtulmak için elimizden geleni yapıyoruz. Farkındalığı artırmak amacımız” ifadelerini kullandı.

“Filenin Efeleri Ve Sultanlarını Arıyoruz”

Voleybol antrenörü Mehmet Gök ise, “İlçe Müdürlüğümüz tarafından ücretsiz yaz tatili boyunca voleybol yaz spor kursumuz açılıyor. Yaz boyunca devam edecek olan Voleybol kursun da başarılı olan öğrencilerimiz takım grubuna geçerek eğitimleri yıl boyunca devam ettireceğiz. Voleybol takımımız kulüpler müsabakalarına katılmaktadır. Aynı zamanda öğrencilerimiz Türkiye şampiyonası için il müdürlüğümüzce yapılan seçmelere katılarak seçilmesi halinde ilçemizi Türkiye Şampiyonasında temsil etme fırsatı yakalayacaktır. Voleybol yaz spor okullarına kız ve erkeklerde 8 ile 13 yaş kayıt olabilir.”

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2022, 11:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472