banner488

Çine’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Çine’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı
banner269

TBMM açılışı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı Çine’de coşkuyla kutlandı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kutlamada, çocuklar doyasıya eğlendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde ilk tören Çine Hükümet Konağı Meydanında gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan Atatürk anıtına çelenk koydu. Saygı duruşunda bulunulduktan sonra, akabinde İstiklal Marşı okundu. Çelenk koyma töreninin ardından resmi kutlamalar Yüksel Yalova Stadında gerçekleştirildi.

Yüksel Yalova Stadındaki törene Çine İlçe Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkan Vekili Hasan Yörük, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaan Güllü, Baro Temsilcisi Av. Aylin Aytepe, İlçe Jandarma Komutanı Soydan Hekim, İlçe Emniyet Müdürü Talet Afşar, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, MHP İlçe Başkanı Kazım Oluç, İyi Parti İlçe Başkanı Erkan Bozkurt, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Okul Müdürleri ve öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan gerçekleştirdi. Yavuzkan, konuşmasında, “23 Nisan 1920 tarihi, Kurtuluş Savaşı'mızın zaferle sonuçlanmasına ve ulusal egemenlik ilkesi temelinde Cumhuriyetimizin yeni bir devlet olarak kurulmasına giden süreçte tarihimizin en önemli noktalarından biridir. Milli mücadele sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet ve bağımsız kalması ulusumuzun genç nesillerinin elindedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan'ı geleceğin teminatı olan çocuklara armağan etmiş ve çocuklara verdiği değeri göstermiştir. Atatürk size güvendi, bizde güveniyoruz. Sizin göreviniz bu güveni boşa çıkarmamak. Gördüğünüz her yerde Atatürk’ün resmine bir bakın, göreceksiniz ki o size bakıyor, O sizi izliyor. Sevgili çocuklar, hepinizi umutla bakan gözlerinizden, sıcacık yüreklerinizden öpüyorum. Bayramınız kutlu olsun"ifadelerine yer verdi.

Öğrenciler tarafından hazırlanan 23 Nisan gösterileri vatandaşlardan tam not aldı. Törende son olarak, 23 Nisan için yapılan resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472