banner488

Çine’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı gerçekleşti

Çine’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı gerçekleşti
banner496

Çine’de düzenlenen '15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü' programına katılan Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, " Bu yurt bizimdir, Anadolu bizimdir. Vatan sadece toprak parçası değil, bayraktır, dedelerimizin mezarıdır. Bu nedenle milli dayanışmamızı diri tutmalıyız" dedi.

Çine Kaymakamlığı tarafından düzenlenen etkinlikler çerçevesinde hain darbe girişiminin 6'ncı yıl dönümünde şehit düşen kahramanlar anıldı. Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Çine İlçe Jandarma Karakol Komutanı Başçavuş Dinçer Zeybek, Çine İlçe Emniyet Müdürü Talet Afşar, Cumhuriyet Savcısı Abbas Aslan, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, Çine Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Metin Uyar, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi 2. Başkanı ve Galericiler Sitesi Başkanı Mehmet Kocabıyık, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Sert, Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, Çine Akçaova Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Nail Uzun, şehit yakınları, daire amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Akşam saat 21. 00'da Çine Hükümet Konağı Meydanında başlayan 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı ise saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve 15 Temmuz belgeselinin izlettirilmesi ile başladı. Çine Kaymakamı Turan Erdoğan günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Öğrenciler tarafından 15 Temmuz şiirleri okundu. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından saatler 00.13'ü gösterdiğinde tüm camilerden selalar okundu.

Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, "Türk milleti olarak bizler Anadolu topraklarını binlerce yıldır kendimize yurt edinmişiz. Bu topraklar kadim Anadolu topraklarıdır. Bu topraklarda bizleri hiçbir zaman rahat bırakmadılar. Bunları hiçbir ayrım yapmadan söyleyebilirim ki emperyalistlerdir. Emperyalist kafalar bizleri bu kadim yurdumuzdan atabilmek için üzerimize defalarca gelmişlerdir. Haçlı seferleri ile 12 defa geldiler. Ellerini kaldırdıklarında kollarını kırdık. 15 Temmuz aslında sadece bir darbe girişimi değildi. Bir milleti iç savaşa sürükleme içeriden parçalama idi aslında. İçerideki işbirlikçileri ile bunu denediler. Allah'a şükür bu millet Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yine onların kollarını kırdı. Son olarak FETÖ kılığı ile geldiler. Bu defa kendi içimizde bürokrasimize, askerimizin içine kendi ajanlarını sokarak denediler. Ordumuz ve bürokrasimiz bunları içerisinden söküp attı. Kollarını yeniden kırdık. Bu yurt bizimdir, Anadolu bizimdir. Vatan sadece toprak parçası değil, bayraktır, dedelerimizin mezarıdır. Bundan sonrada çok uyanık olmalıyız. Tekrar gelecekler. Bu nedenle milli dayanışmamızı diri tutmalıyız" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2022, 22:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472