banner480

Çine Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı gerçekleşti

Çine Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı gerçekleşti
banner269

Çine Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı, Mehmet Kıvrak başkanlığında 9 madde görüşülerek karara bağlandı.

Belediye Havuzlu Sosyal Tesisler Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda Mehmet Kıvrak başkanlığında 9 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste faaliyet raporları okundu, komisyon ve encümen üyeleri seçimi de yapıldı. İlk iki gündem maddesi 2021 Yılı Faaliyet Raporunun ve Denetim Komisyonu Raporunun okunarak görüşüldü. AK Parti Belediye Meclis Üyeleri onay vermezken gündemin ilk iki maddesi oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesi komisyondan geldiği gibi İmar Komisyonundan havale edilen Çine İlçesi Cumhuriyet Mahallesi 61 ada 6 parselin batısında trafo amaçlı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği oy birliği ile kabul edildi. Gündemin dördüncü ve beşinci maddeleri Çine İlçesi Şevketiye Mahallesi 238 ada 20 parsel sayılı taşınmazda 1/1000 ölçekli imar plan değişikliği ve Şevketiye Mahallesi 264 ada 22 parsel sayılı taşınmazda 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği komisyona havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Komisyon ve encümen üyeleri belirlendi

Gündemin altıncı maddesi; Belediye Çalışma Yönetmeliği’nin 21. Maddesine göre Çine Belediye Meclisi’nin İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonlarında mevcut durumda birer yıl 3’er kişi görev yaptığı şekilde oy birliği ile kabul edildi. Gündemin yedinci maddesinde İmar Komisyonunda Hasan Yörük, Semra Eroğlu ve Evren Aytepe devam etmeleri oy birliği ile kabul edildi. Gündemin sekizinci maddesinde Plan ve Bütçe Komisyonu olarak Mehmet Kıvrak, Efraim Çayır ve Cengiz İnce oy birliği ile kabul edildi. Meclisin son maddesinde Encümen Üyeleri Mehmet Yavaş ve Semra Eroğlu oy birliği ile seçildi.

Sokak köpeklerinden çok şikayet var

Gündem dışı görüşmelerde söz alan AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi Evren Aytepe, sokakta başıboş dolaşan köpeklerden vatandaşların çok rahatsız olduğunu dile getirdi.

Çine Belediye Başkan Vekili Hasan Yörük bu konuda vatandaşların belediyeye de çok şikâyette bulunduklarını ifade ederek ilçeye köpek barınağı kazandırılması için çalışmaların başladığını açıkladı. Çine Hayvan Pazarı’na yakın bir alanda kurulacak olan köpek barınağının en kısa sürede tamamlama çalışmaları devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2022, 18:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472