banner488

Baydar, “Erken seçim beklentisi içinde olmayalım”

Baydar, “Erken seçim beklentisi içinde olmayalım”
banner496

CHP Çine İlçe Teşkilatı, Kurban Bayramında ilçe binasında bayramlaşma programı düzenledi

CHP Çine İlçe Teşkilatının bayramlaşma programına, CHP 26. Dönem Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, CHP Çine İlçe Örgüt Başkanı Tayfun Şahin, CHP Çine İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülgün Ok, muhtarlar ve çok sayıda partili katıldı.

Tüm İslam Aleminin, Çine Halkının ve partililerin mübarek Kurban Bayramını kutlayarak kısa bir konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin, “Biz ulusal ve dini bayramlarımızı önemsiyoruz. Bayram demek, dostluk demektir, gelecek için yeni bir başlangıç demektir. Bu mübarek Kurban Bayramında temenni ediyorum ki inşallah aydınlık günlere çok yakında kavuşacağız” dedi.

“Bizi kim ütüyor”

Partililer tarafından yoğun bir sevgi gösterisiyle karşılanan önceki dönem Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar partililerle bayramlaştı. Bayramlaşma programında katılımcıların ‘uçtuk mu düştük mü bizim halimiz ne olacak’ sorusuna cevap veren Baydar; “Çiftçinin sıkıntısı var. AKP iktidara geldiğinde mazotun litresi 80 kuruştu. Sonra 4,5 lira oldu. Bir gün köyde 2,5 litrelik şişenin içine teyzem bir şey doldurmuş gidiyor. Bu ne diye sordum. Okuntu diye cevap verdi. 2,5 litrelik mazotu düğüne hediye olarak götürüyor. Traktörünün veya su motorunun içine koyarak işini görün diye okuntu götürdüğünü söyledi. Şu anda 25 bin lira oldu mazot. 2018 yıllarında bir balya saman 10- 15 lira arasıydı. Şimdi 60 ile 80 lira arasında. 35-60 lirası olan yemler 350- 400 lira. Şeker gübresi 500-600 lira. Tarım girdilerinde muazzam bir artış var. Çiftçi üretiyor 5-10 liraya satıyor ürünü markette 20 ile 30 lira aynı ürün burada kim kazanıyor. Bizi kim ütüyor. Bizim iddiamız inşallah iktidar olursak uzun süredir planladığımız üretici kooperatifleri kurmak. Üreticinin ürünün para etmesi ve çiftçinin kazancı olsun diye. AKP ticaret sermayesinin partisi. Biz çalışanın, emekçinin, iş üretenin partisiyiz. Onlar para pul işlerini biliyorlar. Bizler köylünün, emekçinin, çalışanın haklarını net anlatmamız gerekir.

“Örgütün kantarından kaçmamak lazım”

Erken bir seçim ön görmüyorum diye sözlerine devam eden Baydar, “2023 yılında mayıstan önce seçim yapmazlar. AKP asla son gününe kadar burayı bırakmaz. İktidar değişmiş olsa bile devir teslime kadar oradan çıkmaz ayrılmazlar. Zamanında olacak bir seçim için sandığı koyalım. Ekim ayı gibi söylentiler var öyle bir şey yok. Bizim ön seçim yapmamız lazım. Biz Aydın’da ve Türkiye’de sağlam bir seçim başarısı kazanmak istiyorsak sandığı koymamız lazım. Yoksa 2018 yılındaki gibi AKP bizden bir tane fazla milletvekili çıkardı diye söylendik ise bu seferde aynı şeyi söylememeliyiz. Örgütün kantarından kaçmamak lazım. CHP’nin ciddi bir potansiyeli var bunu oya dönüştürebilmemiz için çalışmamız lazım. Vatandaşın içinde olmalıyız. Bizim şimdi bize oy vermeyen kitleyi uyandırıp kendi tarafımıza döndürmemiz lazım. Samimi olarak inandırmamız lazım. Vatandaşın bizim geldiğimizde neler yapabileceğimize doğru bakması gerek. Biz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la uğraşmayı da bırakmamız lazım. Tayyip Bey’in ne yaptığını AKP’de biliyor. Öncelikli projelerimiz, sağlığa, eğitime nasıl dokunulacağını anlatmalıyız. Vatandaşın hayatını değiştirecek projelerimizi anlatacağız. Önceki seçimlerde çalışmalarımızda vatandaş ‘abi sen bene ne vecen’ diyor. Biz bunu sana bir su veya 2 şeker veriyoruz düzgün anlatmalıyız. Vatandaş kendi cebine gireceğe bakıyor. Bizim en önemli dönüşüm eğitim de. Vakıf üniversitesini kazandığı zaman çocuklarımız endişe duyuyor. Diyecek ki devlet, ‘Vakıfta kazansa vakıf kolejini de kazansa ben varım senin çocuğunu ben okutacağım.’ Eğitim ve sağlık bedava değil mi? AKP iktidara geldiğinde sağlıkta özelin payı yüzde 4’dü. Bugün yüzde 50’yi özelin payı geçti. Vatandaş aslında bize oy vermeyi istiyor. Dersimizi çalışmamız gerek. Ortam çok müsait. Ortam berberin müşterisine ‘Cumhurbaşkanınız kim’ diye sorup saçlarının diken diken olması gibi. Biz uygun zamanda tıraşı yapıp makasla halledeceğiz. Hepinizin bayramını kutluyorum” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472