banner488

Dinçer’in Sohbet Ziyaretleri Devam Ediyor

Çine Belediye Başkanı Salih Dinçer yılın son kahvehane toplantısını Bulvarda yaptı.

banner269

Çine Belediye Başkanı E. Salih Dinçer’in bir süredir devam eden kıraathane sohbetleri sürüyor.  Bu hafta Şöforler Cemiyeti Kıraathanesi’nde vatandaşlarla beraber olan Dinçer,  göreve geldiği günden bu yana yapılan ve türlü nedenlerle yapılamayan çalışmalara değinerek sohbet kıvamında yerel sorunları ele aldı.

Sözlerine kıraathane sohbetlerinin her ne kadar siyasi bir çalışma olmasa da vatandaşların  “yüzünüzü  seçimden seçime görüyoruz “ tepkisine karşı alternatif bir sohbet havasında bu tür yaklaşımların önüne geçmek amacıyla organize edildiğine değinen Dinçer, “ Yaptığımız çalışmalar hakkında sizleri bilgilendirmek istiyoruz. Bize yöneltebileceğiniz sorular açısından da bu ön bilgileri sunmak sizlere de ışık tutabilir. Burdaki amacımız sizlere bugüne kadar yaptığımız çalışmaları anlatmak ve sizlerden de yaptığımız eksiklikler varsa bunları bulmak onları düzeltip önümüzdeki günlerde daha iyi iştişarelerde bulunabilmektir. “ sözleriyle başladı.

2011 Mart Ayında Eski Belediye Başkanı Osman Aydın’ın milletvekili seçilebilmek için istifa etmesiyle Meclis üyeleri arasından Belediye Başkanı olarak göreve geldiğini belirten Başkan Dinçer, “O günden bu yana projelerimizi gerçekleştirmek için  çalışmaları başlattık.  Çine’nin eksiklerini çıkarak bu doğrultuda projelerimizi hazırladık. Eski düğün salomuza alternatif Şeyhler’de yeni bir düğün salonu için  çalışma başlattık, takriben bir ay sonra tamamlanacaktır. İtfaiye binamız çok eskimişti eski büz fabrikasında inşaatımız devam ediyor sanırım iki aya kadar hazır olacaktır. Pazaryerimizi yenileme yoluna gittik. 5 dönüm alana yeni bir Pazaryeri çalışmalarına başladık. İki ay içinde yeni bir Pazar yerine kavuşacağız. Ayrıca Kalabak Çayı ıslah çalışmamız 2013 yaza doğu tamamlanarak hizmetinize sunulacaktır. Onun haricinde Şehit Sedat Taşan Parkı’nı yenileme süreci bir ay içinde sona erecektir.“ diyerek yapılan çalışmaların yanısıra yapılamayanlara da değindi.

 

“Otogarımız Çine’ye Yakışmıyor”

İlk acil yapılması gerekenler listesinin başında Çine Otogarı’nın geldigini belirten Dinçer, “ Otogarımız Çine’ye yakışmıyor. Otogar’ın tadilatı için proje çizdirdik fakat tam ihaleye çıkacağımız sırada Karayolu çalışması başladı. Biz de kavşaklarımızın akibetinin bu çalışmalar akabinde netleçeceği için beklemede kaldık. 2013 içinde Otogara zemin beton dökeceğiz. Yeni modern bir Otogar yapmayı düşünüyoruz. Bunun için plandığımız mevcut iki yer var. Bu yerlerin ilki Sanayi Sitesi’nin karşısında Okyay Benzinliği yanındaki yer, ikincisi de Kaltun’un karşısında Karakollar Köyü’ne ait bir arazidir. Bu iki yerlerden birine en kısa sürede Çine’ye yakışan modern bir Otogar inşa edilecektir” açıklamasında bulundu.

 

“Sinyalizasyon çalışması en kısa zamanda başlayacak“

Son günlerdeki kazaları sinyalizasyonun yapılamamış olmasına bağlayan Dinçer, "Biz bu konuda çok uğraştık. Komple Ankara’ya giderek milletvekillerimize de durumu bildirdik. Fakat bu sıkıntı Karayolları Genel Müdürlüğü’ndeki bir ihale aksaklığından dolayı aşılamadı. Yılbaşına kadar söz vermişlerdi ancak yılbaşına birkaç gün kaldı hala takılmadı. Herhalde ilk olarak aldığımız duyumlara göre Çine’de sinyalizasyon çalışması en kısa zamanda başlayacak.”  dedi.

 

“İçme Su Hattımız Değişecek”

İçme su hattının da değişmesi için İller Bankasına başvurulduğunu belirten Dinçer, “Borumuz 30-35 yıl önce yapılmış ve devamlı patlıyor.  İller Bankası eğer projeyi kendileri hazırlarsa yüzde elli hibe ile bu sıkıntının giderilmesi için maddi külfeti karşılayacaklar. Yeni içme suyu hattımız için projemizi çizdiriyoruz.“ diyerek konuya açıklık getirdi.

“Bazı Yollarımız Tek Yön Olacak”

Çine içersindeki yolların bozukluğunun da büyük sıkıntı olduğunu vurgulayıp konuyu ‘çözülemeyenler’ başlığı altında ele alan Dinçer, “Kanalizasyon yapılırken çok hızlı bir şekilde bir bakıma Çine’yi çamurdan kurtaralım anlayışıyla yapıldı. Fakat zemin çok düzgün olmadığı için kanalizasyon çalışmaları akabinde çoğu yerde çöküntüler oluştu. Belediye olarak çok da düzgün yapamadık yolları. Su boru hattının döşenmesine müteakip tüm yollarımızı günümüz şartlarına uyarlamamız gerekiyor. İlçe trafik komisyonuyla bazı yollarımızın tek yön olması konusunda uzlaşıp mutabakata varacağız. Umarım trafik sıkıntımızı bu şekilde hep birlikte çalışarak aşacağız.”  dedi.


Çine Belediyesi Kültür Sanat Evi’nin de 2013 yılı içinde Çineliler için hizmete gireceğine değinen Başkan Dinçer, sözlerine vatandaşların yeni yılını kutlayarak tamamladı. Kıraathane sohbetini civardaki Otogar Kıraathanesi’ndeki vatandaşlarla da kısa süreli bir araya gelerek sürdüren Dinçer, benzer konuları ve çalışmaları önemle yineledi.


Kahvehane ziyaretine her zaman olduğu gibi CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin, bazı yönetim kurulu üyeleri ile Belediye Meclis üyeleri katıldı.


Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2013, 15:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472