banner488

Başkan Dinçer kavşak sorununun çözümü için yardım istedi

Belediye Meclisinden yetki alan Başkan Dinçer, Kaymakamın kapısını çaldı.

Başkan Dinçer kavşak sorununun çözümü için yardım istedi
banner496

Çine Belediye Meclisinin 2013 yılının ilk toplantısında, Alabanda Kavşağı’nın tekrar açılarak faaliyete girmesiyle alakalı alınan karar gereği, Belediye Başkanı E.Salih Dinçer, Kaymakam Celalettin Cantürk ile görüştü.

Uzun süredir Çine’nin gündeminde yer teşkil eden Alabanda Kavşağı’nın yeniden açılması hakkında İlçe Kaymakamı Celalettin Cantürk ile görüşen Başkan Dinçer ; “Meclis toplantısında Meclis Üyelerimizin ortak bir görüşü var. Sizden bu sorunun giderilmesi için rica etmemi istediler. Çeşitli girişimlerde bulunmuş olmamıza rağmen bu Alabanda Kavşağı’nı bir türlü açtıramadık. Zaman zaman basında da gündeme geliyor. Burada esnaflar olarak Belediye’nin önderliğinde siyasi partilere gittik, Karayolları’na gittik. Başarılı olamadık. Ak Parti İlçe yönetimi yine esnaf arkadaşlarımızı alıp Karayolları Genel Müdürlüğü’ne gitti. Oradan da bir sonuç çıkmadı. Son olarak Belediye Meclis Üyelerimiz, sizin de bu konuda öne geçip Alabanda Kavşağı’nın açılması konusunda yardımınıza başvurmamızı istediler. Siz nasıl görürsünüz, olumlu karşılar mısınız?“ diyerek söze başladı.

Yol inşaatı başladığından bu yana bu sorunun gündemde olduğunu ve bu sıkıntının değişik ortamlarda sürekli dillendirildiğini belirten İlçe Kaymakamı Celalettin Cantürk , “İlçe Belediyesi , siyasi partilerimiz, muhtarlarımız ve sivil toplum örgütlerimiz de bu sorunun bir an önce çözülmesi konusunda hemfikir. Bu sorun gerçekten Karayolları Genel Müdürlüğü’ne değişik şekilde iletildi. Benim de bu soruna ilişkin yazılı dilekçem var. Sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün konu ile ilgili raporları var, onları da sunduk.”  dedi.

Belediye Meclisince alınan karara ilişkin, “Son bir defa daha madem o şekilde kararlaştırıldı ki doğrudur,  ilçemizde yaşayan herkesin istemiş olduğu bir olay bu.  Buranın açılması ilçemizin geleceği için, ilçemizde yaşayan insanlar için gerçekten çok önemli ve hayati bir öneme haiz bir durum. O yüzden de sizlerin yapmış olduğu bu isteğe bizler de katılarak, doğru olduğu ve yapılması gerektiğine inanarak üst kurumlara gerekli yerlere iletelim diyoruz. Özellikle Karayolları Genel Müdürlüğü’ne yazalım. O konuda sayın vekillerimiz de bize destek sözü vermişlerdir. Yine sayın vekillerimiz de inşallah bize yardımcı olurlar. Bu sorununuzun iletilmesi konusunda bir sonuç alırız diye düşünüyorum.“ şeklinde konuştu.

Alabanda Kavağı’nın tekrar açılmasının İlçede yaşayan herkesin ortak sorunu olduğunu ve İlçe Siyasi Parti başkanlarının da konunun takibi noktasında yardımcı olacaklarını belirten Kaymakam Cantürk, “Belediye Meclis üyeleri ile İl Genel Meclisi üyeleri, sivil toplum örgütlerimiz, muhtarlarımız hep bu konuda bize dilekçe getiriyorlar. Biz hepsini toplayarak sorunun çözülmesi için üst yazı ile ilgili kuruma göndereceğiz.”  ifadesini kullandı.

İlçedeki her kesimden insanın kavşağın açılmasını istediğini ve kavşak açıldığı zaman bütün Çine’de yaşayan insanların bundan memnuniyet duyacağını belirten Cantürk, “Herkes bundan memnun olacaktır. O yüzden de bu hem ilçemizin birliği beraberliği anlamında güzel bir sonuç alırız hem de ilçemizde yaşayan insanlarımız bu konuda rahat bir nefes alır diye düşünüyorum. Elimizden geleni yapacağız ve ben takipçisi olacağım bu konunun.” dedi.


Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2013, 15:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
ahmet inci
ahmet inci - 11 yıl Önce

mobese sistemimi ne alemde başkan? incirliova kadar olamadı bi çine belediyesi

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472