banner488

Yıkım için düğmeye basıldı

700 Bin Tl’ye kamulaştırılmasına rağmen bir türlü yıkılamamasından ötürü eleştirilen eski Emlak Bankası binasının yıkımı için düğmeye basıldı.

Yıkım için düğmeye basıldı
banner269

Öncelikle pencere camlarının sökülerek, iç ve dış cephe duvar ve kapı kirişlerinin ağır ağır yıkımına başlanan bina en kısa zamanda ortadan kaldırılarak meydan düzenlenmesine başlanacak.

Altına otopark olacak şekilde düzenleme yapılacak meydan düzenlemesini görev süresi dolmadan gerçekleştirmek istediğini belirten Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Yıkıma başladık. Yetiştirmek için fırsat bulamazsak seçimlerden önce çevre düzenlemesi yapacağız.” ifadelerini kullandı.

“Yavaşoğlu’nun binası başka bahara”

Gün boyu yoğun yıkım çalışmalarının gözlendiği Emlak Bank binasından sonra Yavaşoğlu Binası içinde bir çözüm bulunmasını isteyen Çineli vatandaşlar, “Bu köhne bina Çine’nin görünümüne adeta bir karabasan gibi çökmüş durumda. Bu konuda da duyarlı davranılmalı ve gereken yapılmalı.” dediler.

Öte yandan Çine Belediye Vevobahis Başkanı Enver Salih Dinçer, 2012 yılındaki açıklamalarında Taksi Durağı Meydan düzenlemesini Emlak Bankası binası ile sınırlı tutmayacaklarını söylemiş ve Merhum İşadamı Hidayet Yavaşoğlu’nun mirasçılarına ait metruk binayı da kamulaştıracaklarını belirtmişti.

2012 yılının Şubat Ayı’ndaki açıklamalarında binanın mirasçıları ile en kısa zamanda görüşmelere başlayacaklarını ifade eden Dinçer, “Anlaşacağımızı umuyorum. Belediye olarak Çine’ye uzun yıllar hizmet vermiş çok değerli bir işadamı olan Hidayet Yavaşoğlu’nun adının bu meydanda yaşatılmasını arzuluyoruz. Yeri kamulaştırmakla kalmayacak, merhumun adının yaşatılması için böyle güzel bir adım atacağız” demişti.




Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2014, 19:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472