banner488

“Söz verdik yapıyoruz, yaptıklarımızla da gurur duyuyoruz”

Dinçer, "Söz verdik yapıyoruz, yaptıklarımızla da gurur duyuyoruz."

“Söz verdik yapıyoruz, yaptıklarımızla da gurur duyuyoruz”
banner269
 Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer yerel seçimlerde memleketine, “Çine’ye hizmet için varım” diye yola çıktı. Başkanı Enver Salih Dinçer, basın toplantısı düzenleyerek 2016 yılında yapacakları projeler hakkında bilgi verdi.

Toplantıya, Çine Belediye Meclis Üyelerinin yanı sıra Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan ile Yönetim Kurulu Üyeleri ve Çine Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Derneği Başkanı Ramazan Madran katıldı. Başkan Dinçer, Çine Belediyesi olarak büyük yatırımlara ve vatandaşlara hizmette kaldıkları yerden hızla, azim ve hırsla başladıklarını, Çine Belediyesi’nin ekonomik yapısının düze çıktığını söyledi.

Yerel seçimlerin üzerinden 19 ay geçtiğini ve bu süreçte nelerin yapıldığını açıklayan Başkan Enver Salih Dinçer, “Aydın ili olarak 2012 Aralık ayında yürürlüğe giren Büyükşehir yasasını 30 Mart 2014 tarihinde herkes gibi bizde yaşamaya başladık. İnsanların ve kurumların köklü değişikliklerde hemen adapte olması çokta kolay olmuyor. Yeni Büyükşehir yasasıyla artık ilçe belediyeleri büyükşehirle birlikte koordineli şekilde yürümek zorunda. Bu geçen 19 aylık süreçte koordinasyonu, uyumu ve motivasyonu yakaladık. Artık önümüzdeki 2016 yılından itibaren gerek Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu gerekse Çine Belediyesi olarak biz, büyük yatırımlara ve vatandaşımıza hizmetimize kaldığımız yerden hızla, azim ve hırsla başlıyoruz. Çine Belediyesi olarak ekonomik yapımızı artık düze çıkarttık. Bitirdiğimiz 19 ay boyunca sabırla projelerimizi kademe kademe planladık.”

2016 yılının yatırım yılı olacağını vurgulayan Başkan Dinçer belediyecilikle ilgili projeleri şu şekilde açıkladı: “Akçaova mahallemizde sanayi çarşı merkezinde kalmış durumda. Öncelikle bu sanayiyi, çarşımızın dışına çıkartıp merkezdeki çarşının yerine Akçaova mahallemize, Akçaovalı hemşerilerimize yakışır bir kent meydanı yapmayı düşünüyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız istişareler ve çalışmalar sonucunda Akçaova mahallemizin kanalizasyonuna başlıyoruz. Ardından Akçaova mahallemizde taş döşenmedik sokak bırakmayacağız. Akçaova mezbahası sadece Akçaova mahallesini kapsayan bir yatırım olarak görülmemeli. Bu mahallemizdeki mezbahanemize yakın 25 mahallede yaşayan üreticimiz var bu rakamda ilçemizin üçte biri anlamına geliyor. Üreticilerimizin ihtiyacını en iyi şekilde karşılayabilecek konuma getireceğiz, çalışmalarımız devam ediyor. En kısa zamanda Akçaova Mezbahanesini faaliyete geçireceğiz.”

Çine Cumhuriyet mahallemizde eski cumhuriyet parkının güneyine Aydın Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Nikâh Salonu ve Kültür Merkezi yapacağız. Cumhuriyet parkını da yeniden vatandaşlarımıza layık bir şekilde tamamlayacağız, Projeler hazır ihale aşamasında. Çevre yolu ve 17 m’lik yolun kesiştiği noktaya köprü yapıp hem Kalabak projemizin o bölümdeki çalışmasına devam edeceğiz. Bu çalışmamızda Zahire pazarı arkasından Cumhuriyet caddesini birbirini bağlayacağız. Aynı zamanda Kumcuk deresinin yönünü de düzeltmiş olacağız. Eski hayvan pazarının olduğu yerde Aydın Büyükşehir Belediyesinin tamamladığı yüzme havuzlu Sosyal Tesis ve Spor Kompleksinin yapımı tamamlandı, fakat seçim yasakları başladığı için bu tesisin açılışını yapamadık. Seçimlerden sonra buranın açılışını yapacağız. Bu tesisin Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından protokolde işletmesi bize bırakılacak, tesisi Çine Belediyesi olarak biz işleteceğiz aynı arazinin içinde bir tane kapalı düğün salonunun temelini önümüzdeki günlerde Aydın Büyükşehir Belediyesi ile birlikte atacağız. Bu tesis bildiğiniz üzere Nisan’da temeli atılmış, beş ay gibi bir sürede tamamlanmıştır.

Çine’nin merkezindeki taksi durağının etrafındaki Belediyemize ait dükkânları ve Yavaşoğlu binasını kamulaştırıp büyük bir kent meydanının çalışmaları ve kamulaştırma çalışmaları son aşamaya geldi, çok yakında ilk kazmayı vuracağız.

Çine’de çiçek ve fidan yetiştiriciliğini örgütleyerek bu sektörde çalışan emekçilerin alın terlerini en iyi şekilde değerlendirmeyi düşündüklerini belirten Dinçer. “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımızla yaptığım görüşmeler sonucunda Aydın Büyükşehirin çiçek ihtiyacını bu projeyle karşılamayı planlıyoruz. Büyükşehirle protokol yaparak alım garantisinin sözünü de aldık. Burada öncelikle hali hazırda yürürlükte olan bir kooperatifimiz var. Aynı zamanda bu sektörde lokomotif olan Mutaflar mahallemiz var, alt yapısını biz kuracağı, araziyi biz temin edeceğiz, teknik alt yapısını da biz oluşturacağız en büyük hedefimiz Pazar payını büyütmek aynı İzmir- Bayındır formatında bir projeye dönüştürmek. Personelimize gerekli talimatları verdim, önümüzdeki yıl içinde bu projenin ilk adımlarını atacağız. Bu proje ile Aydın Büyükşehir Belediyesinin tedarikçisi konumunda olacağız “ dedi.

Taş döşeme konusunda Mahalle Muhtarlarından en çok mağdur olan bölgeleri öncelikli olarak bildirilmesini isteyen Başkan Dinçer, “Çine Belediyesi olarak kendimizi rolantiye almıştık. Buradan şunu söylemek istiyorum bunların hepside bütçeyle alakalı bir süreç, kabul edersiniz ki herkes nasıl kendi bütçesini yönetiyorsa bizlerde siz Çine’lilerin bütçesini halkımızdan aldığımız yetkiyle yönetiyoruz. Artık alana inip çalışmalara kaldığımız yerden başlıyoruz, bugünlerde bazı mahallelerimizde taş döşeme çalışmalarına başladık. Bu çalışmalarımız 2016 yılının başından itibaren hızlı bir şekilde devam edecek. Sadece mahalle muhtarlarımızdan şunu istirham ediyorum mahallenizde en çok mağdur olan bölgeleri bize öncelik olarak bildirmenizi istiyorum.”

Başkan Dinçer, “Biz 60 aylık görev aldık,19 ayımız bitti önümüzde 41 ayımız var, görev süremiz devam ediyor 41 ay sonra bu halk bizim karnemizi değerlendirecek, biz önümüze bakıyoruz buradan tekrar söylüyorum biz yapacağız edeceğiz demeyiz yaparız. Söz verdik yapıyoruz, yaptıklarımızla da gurur duyuyoruz. Bu projeler içinde üç proje benim için çok önemli, diğer projelerde önemli fakat diğerleri belediyeciliğin zaten rutin yapması gereken projeler bu üç proje ile bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Organik Zeytinyağı projesi, çiçekçilik projesi ve Akçaova Mezbahanesinin açılması benim için hakikaten çok önemli.”




Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2015, 08:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472