banner488

Özkaya, Belediye Başkanı’nı kınadı

Ak Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Özkaya, Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in Ticaret Lisesi önündeki sinyalizasyon ile ilgili yaptığı açıklamasını şaşkınlıkla karşıladı.

Özkaya, Belediye Başkanı’nı kınadı
banner496
Dinçer’in bazı kazaların sinyalizasyon ışığı nedeniyle meydana geldiği konusundaki açıklamasını şaşkınlıkla karşıladığını söyleyen Başkan Özkaya, Belediye Başkanı Dinçer’i ve bu tavrını kınadığını belirtti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin il ve ilçe başkanlarıyla Kızılcahamam’da yaptığı üç günlük istişare toplantısından dönen Başkan Özkaya, ayağının tozuyla yaptığı açıklamada Ticaret Lisesi önündeki sinyalizasyon lambası ve sözde bu lamba nedeniyle meydana gelen kazaları değerlendirdi.
Trafiği düzene sokmak ve tehlikeyi en aza indirmek için düzenlendiğini ve uygun yerlere sinyalizasyon projesi uygulandığını belirten Özkaya, Ticaret Lisesi önündeki trafik lambası bazı vatandaşların ve özellikle de Çine Belediye Başkanı’nın talebiyle gerçekleştiğini anımsatarak, “Burada bulunan trafik ışıkları nedeniyle sık sık kazalar meydana geldiği, Kolaybet trafik ışıklarını sürücülerin alışamadığı ve bu nedenle de ani fren yaptıkları ve aynı zamanda da bu ani fren sesleriyle öğrencilerin derslerinin bölündüğü konusunda Belediye Başkanı’nın basına yaptığı açıklama hayret vericidir. Trafik işaret ve levhalarına alışılmaz, uygulanır. Her sürücü sadece Çine’de değil tüm karayolunda trafik işaret ve levhalarına uymak zorundadır. Belediye Başkanı’nın dediği gibi, ‘sürücüler buna alışamadı’ sözü akıl dışıdır.” şeklinde konuşarak sürücülerin ve yayaların daha dikkatli olmasını belirtti.
Başkan Özkaya sözlerinin sonunda, “Günlerce niye sinyalizasyon takılmadı diye feryat figan edenler bugün niye bu lamba var diye sitem etmektedirler, bunu anlamak mümkün değil. Tüm sürücülerimizin, halkımızın ve yayaların daha dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum.” dedi.
Öte yandan Şöförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Keleş, konuyla ilgili olarak iki sinyalizasyon arası mesafenin kısa olmasından dolayı bu tür aksaklıkların meydana geldiğini okul önünde bulunan sinyalizasyona öğrencilerin giriş ve çıkış saatlerinde bas-geç butonu devreye sokularak sorunun çözülebileceğini ileri sürdü. (Murat TAN)
Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2013, 18:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472