banner488

Kuvayi Milliye Etkinlikleri’ne yoğun ilgi

Çine Belediyesi’nin organize ettiği 6. Geleneksel Kuvayi Milliye ‘ilk kıvılcım’ etkinliklerinde Çineliler Grup Sonart’ın konseri ile kulaklarının pasını sildi.

Kuvayi Milliye Etkinlikleri’ne yoğun ilgi
banner269

Yaklaşık 250 Çineli’nin katıldığı etkinliklerde doyasıya eğlenen Çineliler, organizasyondaki sandalye yetersizliğinden çimlere oturarak konseri ve etkinliği izlediler.

Düzenlenen etkinliğe Çine Madranspor Basketbol Takımı’nın Aydın Atatürk Spor Salonu’nda İncirliova Gençlikspor Basketbol Takımıyla olan final maçını izlemeye gittiği için gelemeyen Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in yerine, Çine Belediyesi Başkan Vekili Muammer Direk katıldı.

CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Çine Belediye Meclis Üyeleri Asuman Güney ve Erdinç Deveci, Çine Emniyet Müdür Vekili Hakan Hilmi Yaman, ADD Çine Şubesi Başkanı Ayşe Özkan Aşkar ve Yönetim Kurulu üyesi Feridun Çoban ile çok sayıda vatandaşın katıldığı Çine Kuvayi Milliye Müzesi’nde organize edilen anlamlı etkinlik, Çinelilere doyumsuz anlar yaşatı.

İlk olarak Grup Sonart’ın solisti Özlem Akgüneş’in seslendirdiği şarkılarla başlayan etkinlikte Çineliler birbirinden güzel şarkılarla mest oldu.

Fotoğraf Sanatçısı Avukat Akın Yakın’ın zeybekler ve Aydın slayt gösterisinin ardından Şair Nazım Hikmet’in ölüm yıldönümü nedeniyle kısa bir slayt gösterisi sunularak ardından Avukat Savaş Seyitdil, Nazım Hikmet’in ölümsüz eseri ‘Kuvayi Milliye Destanı’ndan bir bölüm okudu. Okuduğu bölümler protokol üyelerinden bazılarınca sık sık alkışlanan Seyitdil, Nazım Hikmet’in ölüm yıldönümü de anmayı ihmal etmedi.

Daha sonra Onur ve Eren’in başarılı sahne performansı ile bütünleşen solist Özlem Akgüneş’in eşlik ettiği düetler, Çinelilerin kulaklarının pasını sildi.

Öte yandan Çine Kuvayi Milliye Müzesi girişinde beton kaide inşa çalışmalarının başlandığı gözlendi. Beton kaidelere Çine Kuvayi Milliye Hareketi’ndeki etkin girişim ve mücadeleleri olan yerel kahramanların büstlerinin konulacağı öğrenildi.(Murat TAN)



Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2013, 15:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472