banner488

“Köylerimizin tüm sorunlarını bir bir çözeceğiz”

Çine Belediye Başkanı Dinçer, köy mezarlıklarına kadar hizmet eli değmesi için düğmeye basmasının yanı sıra mevcut çalışmaları yerinde gözlemlemeye de devam ediyor.

 “Köylerimizin tüm sorunlarını bir bir çözeceğiz”
banner269
Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, köylerdeki ve ilçe merkezindeki Cami ve mezarlıkların bakım ve onarımları hususundaki çalışmaları yerinde gözlemlemesinin ardından mevcut çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Büyükşehir Yasası’ndan sonra ilçe merkezinde olduğu kadar köylere yönelik hizmetlere de süratle ağırlık verilmeye başlandığını ve çalışmaların halen devam etmekte olduğunu belirten Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Köy muhtarlarımızın talebiyle acil olarak giderilmesi gereken sorunları Belediye imkanlarımızın el verdiği ölçüde çözmeye çalıştık ve halen de çalışıyoruz. 2013 Ramazan ve Kurban Bayramı’ndan önce muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda bazı köylerimizin cami ve mezarlıklarında başlattığımız bir takım çalışmalarda da geçtiğimiz aylarda sona gelindi. Gerek mezarlıklarımızdaki otların temizliği, gerek köy camilerimizin yeni halılarla donatılması için elimizden geleni yapmaya özen gösterdik ve halen gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yapılan Makrobet çalışmalar neticesinde tüm köylerde muhtarların talebi doğrultusunda gerekli sorunların aksatılmadan çözülmesi için girişimde bulunmaya hazır olduklarını belirten Başkan Dinçer’in verdiği bilgiler doğrultusunda; Kirazderesi Köyü'nün imamevi tadilattan geçirildi, Kırksakallar Köyü Camisi’nin halıları yenilenerek elektrik hattı değişti ve pencerelere panjur takıldı. Kabataş Köyü’nün tuvaletleri yapılarak boyandı ve yeni mermer döşemeleri yapıldı. Özeren, Dorumlar, Topçam, Tepeköy, İbrahimkavağı ve Altınova Köyü Camisi’nin halıları değişti. Kuruköy Camisi’nin boyanması için boya alındı, Hallaç Köyü Kuran Kursu’nun pencereleri yapıldı, Doğanyurt, Kavşıt, Kahraman Köyü, Karakollar Köyü mezarlıkları temizlendi ve Evciler Köyü Camisi'ne tuvalet yapıldı.

Çine’nin 65 köyünde de yollar, su ve kanalizasyon başta olmak üzere bir takım çalışmaların aksatılmadan devam edeceğini de vurgulayan Başkan Dinçer, “Köylerimizde ortak kullanım alanlarında acil çözülmesi gereken tüm sorunları da bir bir çözeceğiz.” dedi.(Murat TAN)


Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2014, 00:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472