banner488

Çine’de katı atık bedelleri kalkıyor

Çine Belediye Meclisi olağan toplantısında önemli konuların altı çizilerek, katı atık ve atık su tarifelerinin kaldırılması yönündeki gündem maddesi, plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi.

Çine’de katı atık bedelleri kalkıyor
banner269
Meclis Olağan Toplantısı’ndan önce kapalı pazaryeri hakkındaki gündeme yansıyan tartışmalar hakkında Belediye Meclis üyeleri ile konuşan Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Bu memleketin Aydınlısı da Çinelisi de aynı şansa sahip. Nasıl ki Çineliler, Aydın’da yayılıyorsa, Aydınlı da Acarlı da tabi ki kurallar çerçevesinde burada da yayılacak.” dedi.


Meclis üyeleri Mehmet Kıvrak ve Ercan Kaya’nın mazeret bildirerek katılmadığı toplantıda 7 gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.

“2012 yılında gider 12.333.088.79 Tl , gelir 10.696.193.35 Tl” 

İlk gündem maddesi olarak Çine Belediyesi’nin 2012 yılı Kesin hesapları görüşülerek oy birliği ile onaylandı. Kesin hesaplar ile alakalı olarak 1 Aralık 2012’den 31 Aralık 2012’ye kadar Belediye’nin harcamalarının ve Belediye’nin tahsil ettiği gelirlerin okunduğu metinde 2012 giderleri toplamda 12.333.088.79 Tl iken, 2012 gelirlerinin ise 15.300 Tl’si bağış olmak üzere 10.696.193.35 Tl olduğu belirtildi. İlk gündem maddesi oy birliği ile onaylandı.

“Oğlak ve Çoban Şenliği’nin maliyeti 20 bin Tl.”

2. Gündem maddesi olarak 4. Oğlak ve Çoban Şenliğinin görüşülmesinde, 9 yıldır Çine Meslek Yüksekokulu ile birlikte Çine Belediyesi’nin ortak yürüttüğü keçiçilik projesi kapsamında organize edilen Şenlik ile alakalı olarak 10 bin Onbahis liranın Aydın Valisi Kerem Al’ın desteğiyle İl Özel İdare kanalı aracılığıyla karşılanacağını belirten Belediye Başkanı Dinçer, Murat Başaran, Vildan Turan ve Efe Dumancı’nın da katılacağı şenliğin toplam maliyetin 20 bin lira olduğunu kaydetti.

2. Gündem maddesine ilişkin olarak Belediye bütçesinden harcanacak para ve protokolün belirlenmesindeki imza yetkisinin Başkan Dinçer’e verilmesi, oy birliği ile kabul edildi.

“Katı atık bedelleri 2015’e kadar kalkıyor”

Belediye katı atık ve atık su ücret tarifelerinin kaldırılmasının görüşüldüğü 3. Gündem maddesi ile alakalı konuşan Başkan Dinçer, “Katı atık bedellerinin 01.01.2015’e kadar ertelenmesini görüşmek üzere plan bütçe komisyonuna havale edeceğiz. Biz Türkiye Belediyeler Birliği’ne bizim bunu kaldırmamız doğru mudur diye resmi yazı ile sorduk.Tamamen Belediye Meclisimizin yetkisinde olduğunu söylediler, o yüzden gündeme aldık. Plan ve bütçe komisyonumuz değerlendirecek.” dedi. 3. gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

“Amacımız para kazanmak değil, marka yaratmak”

4. Gündem maddesinde köftecilerin yanında kurulacak satış reyonunda pazarlanacak olan Topçam Madran zeytinyağı tarifeleri görüşüldü.

ÇİPAŞ’ın değil Belediye’nin pazarlayacağı zeytinyağları hakkında bilgi veren Başkan Dinçer, 1 tonu naturel, 1 tonu da sızma olarak şişelenen zeytinyağlarının Çine Belediyesi’nin sıkma ve ambalaj tesisi olmadığı için Söke’de sıkılarak şişelendiğini ve Çine Topçam Madran markalı zeytinyağlarının Tariş’in ürettiği ve satışa sunduğu zeytinyağından daha ucuz olacağını belirterek, Belediye olarak natüreli 10TL, sızmayı da 8 TL den satışa çıkarmayı düşündüğünü ifade etti.

4. Gündem maddesinin oy birliği ile onaylanmasından sonra Sarıoğlu Mahallesi 323 ada 67 parselde yapılan İmar Plan Tadilatı için meclis üyeleri 1 ay ek süre talebini oy birliği ile kabul ettiler. 1000 ölçekli uygulama imar plan hükümlerine plan hükmü ilave edilmesi ve Akçaova Belediyesi Plan Revizyon Uygulama çalışmalarını içeren gündem maddeleri de oy birliği ile kabul edildi. (Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2013, 17:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472