banner488

‘Çine Madran Yaylası Ekoköy Projesi’ mahalle sakinlerine tanıtıldı.

Çine Belediyesi tarafından hazırlanan Proje tanıtımı Kavşit Mahillesi'nde tanıtıldı

‘Çine Madran Yaylası Ekoköy Projesi’ mahalle sakinlerine tanıtıldı.
banner496

Çine Belediyesi tarafından hazırlanan Proje tanıtımına, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Ziraat Odası Başkan Adayı Özkan Atıgan, çevre mahalle muhtarları ve mahalleliler katıldı.

Tanıtım programında Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Madran Dağı’nın turizme çok elverişli bölge olduğunu vurgulayarak, buradaki halkın ekonomik yönden kalkınması için gerekli olan imkanları sağlamak ve üreticiyi biraz daha güçlü duruma getirmeyi planladıkların açıkladı.

 Büyükşehir olduktan sonra birçok şeyin değiştiğini ve görevlerinin içine köylülerin ve üreticilerin sorumluluklarını üstlendiklerini vurgulayan Çine Belediye Başkanı Dinçer, “Belediye Başkanının asli görevleri vardır, önceki dönemde su, kanalizasyon, imar bunlardı. Artık bu yeni dönemde yani Büyükşehir olduktan sonra su ve kanalizasyon ASKİ’yi geçti, Büyükşehir’e devir olan görevlerimiz var. Ama ek olarak köylülerimiz geldi. Köylülerimizin sorunları, köylerimizin yolları, köylülerimizin ticareti, tarımı, çiftçiliği bizim Çine Belediyesi’nin sorumluluğunda oldu. Biz geçtiğimiz dönemlerde bu sorumluluklar bizde olmamasına rağmen çeşitli köylerimizde, köylümüzü, çiftçimizi kalkındıracak projeler içerisinde olmaya çalıştık. Bunlardan en önemlisi yaklaşık 10 yıl önce Çine Meslek Yüksek Okulu ile beraber başladığımız keçicilik projesi, Kavşit yöresinde Çatak’ta, Elderesi’nde buralardaki çiftçilerimizin ve çobanlarımızın daha fazla para kazanabilmesini sağlamak için üniversite ile ortak bu projeyi gerçekleştirdik. Ağıllar kurduk bunları daha iyi anlatabilmek için şenlikler düzenledik. Günü birlikte olsa amacımız Aydın’lı ve Çine’li halkımıza bu köylerimizi ve yaptıklarını tanıtabilmekti. Köylü halkımızın ve çiftçimizin ekonomik olarak da kalkınmasını sağlamak. Yaptığımız şenliklerle bu yöreyi bir günlük tanıtma imkanımız oldu, Aydın’dan, Muğla’dan pek çok katılan oldu ama akşam hepsi evlerine döndüler. Bizim yapmak istediğimiz projemiz bu yöreyi 12 ay boyunca turizme açmak. Burada her şeyimiz var. Turizmin gelebilmesi için her şeyimiz var. Projeyi hayata geçirdiğimizde, buraya gelen insanları gecede burada konaklamalarını sağlamamız lazım, burayı tanımaları ve döndüklerinde buranın güzelliklerini anlatmaları gerek. Bu yörenin turizme açılması gerek ve buraya gelen turistlerimize üreticilerimizin ürettiği ürünleri satışını da gerçekleştirip, bölgemizde aromatik ürünler yetiştirerek, üreticimizin para kazanmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Yöremize uygun, buranın doğasına uygun bungalov tipi yani ahşaptan evlerimizi yapmayı planlıyoruz. Aresbet Köylülerimizden sadece destek olmasını bekliyoruz, başka bir beklentimiz yok ” dedi.

Seçimlerden sonra sudan çıkmış balık gibi olduk diyen Dinçer, “ 20 bin nüfusa hizmet etmeye çalıyorduk, birden 50 bin nüfusa hizmet etmeye başladık. Büyükşehir ve ASKİ zor kuruldu. Ama yavaş yavaş son dönem asfalt çalışmamız yapıldı, suyla ilgili çalışmalarımız yapıldı. Bu güne kadar sizlere çok fazla hizmet edemedik. Ama önümüzde 4 yıl gibi bir süre var, bu süre içerisinde köylerimizin asıl sorunları, en büyük sorun sularımız, bazı yerlerde yollarımız. Yetişemiyoruz 65 tane köy var, bu sene yağmurlarda Allah’a şükür çok fazla yağdı, yollarımız çamur içerisinde, ben bunları gördükçe içim gidiyor. Ama ben şunun sözünü veriyorum 4 sene içerisinde bütün ekip arkadaşlarımla beraber bu yolları ve hizmeti vereceğim” şeklinde ifade etti.


Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2015, 02:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472