banner488

Çine Belediyesi köylerde tam gaz!

Çine Belediyesi, İlçeye bağlı köylere hizmet götürme konusunda hız kesmiyor.

Çine Belediyesi köylerde tam gaz!
banner496

2014 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerle birlikte Çine Belediyesine bağlanacak olan köylere hizmet götürmeye başlayan Çine Belediyesi köy meydanlarını güzelleştirme ve köylere park alanı kazandırma çalışmalarının ilkini Kahramanköy’de başladı.

 

Geçtiğimiz günlerde Evcilerde kanalizasyon ve yol döşeme çalışmalarına başlayan Çine Belediyesi şimdi de köylerin meydan düzenlemeleri çalışmalarına start verdi.

 

Belediye Meclisinden aldıkları karar ile köylere hizmet götürmeye başladıklarını belirten Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer; gelecek yıl İlçemizin birer mahallesi haline gelecek olan köylerimize şimdiden hizmet götürmeye başladıklarını belirterek, ayırım yapmadan köylerimize yönelik yatırım ve hizmetlerin artarak devam edeceğini söyledi.

 

Kahramanköy meydan düzenlemesinin yapılacağı yerde incelemelerde bulunan Başkan Dinçer köy halkı ile de bol bol sohbet etti. Köylerine böyle bir yatırım yaptığı için Belediye Başkanı Salih Dinçer’e teşekkür eden köy halkı, “Başkanımızın bu hizmetinden çok memnunuz, bu meydan ile köyümüzün çehresi değişecek.” dedi.

 

Başkan Dinçer ile birlikte çalışmaların olduğu meydana gelen Kahramanköy Muhtarı Kadir Akalın da, “Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederiz, Kahramanköy’de Belediyemizin böyle bir hizmetinin olması onur ve gurur verici, Başkanımız sağ olsun ne istersek bizi kırmıyor, bizlere hep destek veriyor” dedi.

 

Yapılacak olan meydan düzenlemesi ile ilgili bilgi veren Başkan Dinçer, “Yaklaşık olarak 600 m²’lik bir alan düzenlenecek ve merkezine 6 metrelik 28 m² bir süs havuzu yapacağız.Mevcut betonu kırarak taş döşemesi yapılacak alana oturma grupları ve banklar konulacak, ağaçlandırma ve bitkilendirme ile çim serimi yapılacak, kahvehanelerimizin önüne 5 metre genişliğinde aynı ebat ve görünümde tenteler yapacağız.En son olarak da çalışmalar sırasında eski yerinden alınan Atatürk büstü yenilenerek yeni yerine konulacak. Böylece sadece kahvelerden ve soğuk görünümlü beton zeminden ibaret olan köy meydanı daha yeşil, daha estetik, daha aktif ve daha işlevsel olacak ve yepyeni görünümüyle özellikle de sıcak yaz günlerinde halkın havuz başında keyifle serinleyebilecekleri ve oturacakları bir yer olarak kullanıma açılacaktır.” dedi.

 

Köylere hizmette bir anda atağa geçen Çine Belediyesinin köylere yatırımlarının devam edeceğini söyleyen Başkan Dinçer, “Amacımız Çinemize bağlı köylere en iyi şekilde hizmet etmek ve tüm halkımızın keyifle zaman geçirebilecekleri, güzel meydanlar ve park alanları oluşturmaktır” şeklinde konuştu.

 


Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2013, 17:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
çineli 09
çineli 09 - 11 yıl Önce

ya bırak oy ayaklarını çine yolları köstebek yuvası var gibi delik deşik ilk önce önları düzeltip çinenin kent meydanını yapılsa nasıl olur , otopark yaptın sonra yapcan dedin unutuldu gitti? ha bigün yapcak olursanda unutma altına otopark koyki pazaryeri gibi perşembe günleri araba koycak yer aramayalım

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472