banner480

Çine Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısı yapıldı

Çine Belediyesi 2014 Ağustos ayı olağan meclis toplantısı, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer başkanlığında Belediye Düğün salonunda yapıldı.

Çine Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısı yapıldı
banner269

CHP’li Tayfun Aslan ve AK Parti'li Celal Üpbül mazeret bildirerek toplantıya katılamayacaklarını beyan etmişlerdir oy birliği ile kabul edildi.

Tek gündem maddesi olarak, Belediyemiz yetki alanı içerisindeki bina dış cephelerinde sıvasız olanlarının sıvanması, boyanması ve güzelleştirmesi, esnafların sokak işgalinin önlenmesi, çadır ve tabelalara standart getirilmesi konularına ilaveten 3 ek gündem maddesi eklendi. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Meclis üyeleriyle fikir alış verişinde bulundu. Dinçer, “Bu maddenin Çevre ve Şehircilik Komisyonu'na sevk edilmesini öneriyorum. Bir ay boyunca bu komisyon çalışsın. Vatandaşı ve esnafımıza dinlesin. Ne yapıp ne yapmayacağımız konusunda meclisimize rapor sunsunlar. Bu konuyu önümüzdeki ay tekrar görüşelim” dedi.

Oy birliği ile Çevre ve Şehircilik Komisyonu'na sevk edildi.

 Ek gündem maddelerinin birincisi olan Çine’nin Yeniköy Mahallesi'ne alkollü işletme açılması bir sonraki meclis toplantısına Betsmove ertelendi.

İkincisi Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin AYBA adı altında vatandaşlara sosyal yardımlarda bulunması için Çine Belediyesi’nin Kültür ve Sanat için kullanılan yerin 3 yıllığına Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edildi. Oy birliği ile kabul edildi.

Üçüncüsü de iki tane encümen üyesinden, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, encümen üyeliğinden istifa etmek istediğini bildirdi. Timuçin Karabulut partideki başka arkadaşlarımızda görev almaları için istifa ettiğini belirtmiştir. CHP'li Mustafa Çalışkan’ı bu görevi verelim diyen Dinçer olmamaya sundu. Oylama sonucu encümen üyesi Mustafa Çalışkan oldu.

Gündem konularının dışında Çine Belediye Başkanı Salih Dinçer yeni otogar ile bilgi verdi. Dinçer, “Büyükşehir Başkanımız seçim sürecinde yeni projelerin olduğunu söylemişti, komisyon arkadaşlarımız geldi bizi ziyaret ettiler. Yer göstermemiz halinde yeni bir otogar binası, özellikle Çine’nin dışına taşınmasının faydalı olacağını söylediler.Çine’nin çok içinde kaldığını ve trafik çok sıkıştırdığını biraz daha şehrin dışında olması gerektiğini şehrin dışında bir yer gösterirsek oraya en kısa sürede otogar yapmak istediklerini belirttiler. Bununla ilgili şoförler cemiyeti irtibata geçtim ve ayrıca diğer sivil toplum kuruluşlarıyla da irtibata geçeceğim. Sizlerinde görüşlerini almak için bu konuya değimdim, tabii ki sizlerinde düşünceleri benim için çok önemli. İlk önce Karakollar Mahallesi içerisinde bulunan ve Adnan Menderes Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu karşısındaki arsayı düşünmüştük. Orası Maliye Tasfiye ve Paylaştırmada önce bize verilmişti ancak Temmuz Ay’ında Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu tekrar toplandı bu araziyi Maliye Bakanlığı'na verdi yanlış hatırlamıyorsam 97 dönüm bu yeri almak için girişimlerimizi gerçekleştireceğiz ilk olarak bu araziyi düşünmüştük.

Şoförler Odası ve meclis üyesi arkadaşlarımızla görüştüğümde Muğla tarafında yapılacak olan bir otogarın daha faydalı olacağını ilçemiz açısından. Tabi ki bizim tek başımıza vereceğimiz bir karar değil çoğunluk nasıl isterse hangisi uygunsa Muğla tarafımı, Aydın tarafımı hangisi uygunsa sizlerde bir düşünün, sizlerde bir değerlendirin bu hemen iki üç günde verilecek bir karar değil. Gündemde çevreyolu diye bir konu yok” dedi.

Bir başka gündem dışı görüşülen konu ise Akçova Belediyesi ile ilgili Eski Akçaova Belediye Başkanı ve AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi İsmail Çerci söylenenler ile ilgili sitemini dile getirdi.

İsmail Çerçi, “ Kurum ve kuruluşların alacağı da olur vereceği de olur. Bazı esnaflar bana Çine Belediyesinden alacağımız var ama Akçova Belediyesinin borçlarını yüzden 600 milyar TL’si kesilmiş, geçen ay 800 milyar kesilmiş, bunları ödedikleri için bize olan borçlarını ödemiyorlar. 4 ayda Türkiye’de hiçbir belediyenin İller Bankası’ndan kesintileri yapılmıyor. Kamu alacakları durduruluyor. Bunu herkes, bütün belediye meclis üyesi arkadaşlarımız bilmiş olsun. İller Bankası’nın kendi kredi alacağı varsa bu durduruluyor, diğer Halk Bankası, Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve özel bankalara olan bütün borçları belediye yatırmak mecburiyetinde. SSK, Vergi Dairesi borcumuz var. Aydem’e çok eski tarihli borcumuz var. Bunları artık gündeme getirmenin bir anlamı yok. Kim söylüyorsa esnaf dönüp bana sizin borcunuzdan ödeme yapılmıyor diyor. Bu konuda ben rahatsız oluyorum” dedi.

Bunun üzerine Dinçer, “ Geçmişe Akçaova Belediyesi İller Bankası’ndan bir kredi almış her ay 50,50 bizim hesabımızdan kesiliyor. Vergi Dairesi, şahıslara var. Akçaova Belediyesi’nin İller Bankası'na 364 bin 270 TL, Vergi Dairesi'ne 380 bin 200 TL, SGK'ya 203 bin TL, Personele 88 bin 560 TL, kişilere de 347 bin TL borcunuz varmış. Biz, kapanan Akçaova Belediyesi'ni toplam 1 milyon 340 bin TL borçla devralmışız. Bizim geçmişe değil geleceğe bakmamız lazım” dedi.

Akçaova Belediyesi’nde enkaz edebiyatı yapılıyor diyen Muhammet Doğan,” Akçaova Belediyesi’nin bilançosunu devraldı mı Çine Belediyesi, Büyükşehir yasasıyla beraber beldeler kapandı bilançosuyla beraber borçlar, alacaklar Çine Belediyesi’ne devredildi. Enkaz edebiyatı yapmayalım Akçaova Belediyesi’nin borçlarını tek tek açıklıyorsunuz biz size Belediye Meclisi birinci toplantısında ben şahsım olarak ve Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımız dahi Çine Belediyesi’nin bilançosunu hiç kimse bilmiyor. Yani bunların gizli tutulmasının bir anlamı yok. Bizim amacımız Çine’ye hizmet etmek, eğer üstümüze düşen bir şey varsa her seferinde söylüyorum Çine bizim, hepimizin, biz burada yaşıyoruz, buranın gelişmesi, büyümesi, ekonomi yönden, siyasi yönden her yönden elimizi taşın altına koyuyoruz, koyacağız da. Çünkü burası bizim memleketimiz. Muhakkak borç olacaktır, borç yiğidin kamçısıdır. Yatırımlar yapılacak, hizmetler yapılacaktır” düşüncelerini dile getirdi.

 


Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2014, 13:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472