banner488

Belediye, Mart ayı meclis toplantısı yaptı

Mecliste 3 gündem maddesi yanı sıra 2 ek gündem maddesi de görüşülerek karara bağlandı.

Belediye, Mart ayı meclis toplantısı yaptı
banner496

Yeni Fen İşleri Müdürlüğü toplantı salonunda, Çine Belediyesi Meclisi Mart ayı toplantısı Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in başkanlığında gerçekleşti. Toplantıya meclis üyelerin tamamı katıldı. Mecliste 3 gündem maddesi yanı sıra 2 ek gündem maddesi de görüşülerek karara bağlandı.

Belediyemiz 2015 tarifelerinde değişiklik yapılması konusunun ve Belediyeye Bağlı Kuruluşları İle Mahalli İdare Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik Hükümlerine Göre II ve IV Sayılı Cetvellerin görüşülerek birinci ve ikinci madde oy birliği ile kabul edildi. Ek gündem maddeleri olarak tüzel kişiliği sona eren Mahallelerin (köylerin) yerleşik alan sınırlanması tespit edilmesi ve Soğancılar Mahallesi 385 ada 5 parsel İmar plan tadilatı komisyona sevk edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Büyükşehir yasasından sonra gelen yazılı açıklamalar hakkında bilgi veren Başkan Dinçer, “Büyükşehir yasasından sonra İç İşleri Bakanlığından gelen yazılarla muhtarlık müdürlüğü adı altında bir kadro açmamız gerekiyor. Bu kadronun görevleri tam olarak netleşmiş değil. Muhtarlık Müdürlüğü adı altında bir kadro açacağız. Bir kişilik kadro açacağız. Bünyemizdeki memurlardan birisini oraya kaydıracağız” dedi.

Son olarak Çine Belediyesi 6. Oğlak ve Çoban Şenliği’nin yapılması görüşüldü. Oğlak ve Çoban Şenliği için Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’e, Adnan Menderes Çine Meslek Yüksek Okulu ile protokol imzalaması için yetki verildi ve hava şartları uygun olursa 25-26 Nisan’da yapılması oy birliği ile kabul edildi.

Oğlak ve Çoban Şenliği’ni geleneksel hale getirmeye çalıştıklarını söyleyen Dinçer, “Yaklaşık 7-8 yıldır havaların müsaade ettiği sürece her yıl Çine Belediyesi ve Adnan Menderes Çine Meslek Yüksek Okulu ortak Oğlak ve Çoban Şenliği’ni yapmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl çeşitli sebeplerden dolayı yapamadık. Bu dönem tekrar gündemimize almak istiyoruz. Adnan Menderes Çine Meslek Yüksek Okul Müdürümüzle de görüştük. Bu tür festivalleri çoğaltarak sürdürmeyi düşünüyoruz. Halkımızla hep beraber şenlik yerinde kaynaşmak istiyoruz. Geçen yıl söz verdiğimiz Ankaralı Ayşe ile anlaşmıştık. Bu sene hava şartları el verirse aynı kişiyi getirmeyi düşünüyoruz” dedi.

Bunun üzerine AK Parti Meclis Üyesi Muhammet Doğan söz alarak bir önerisinin olduğunu belirtti. Doğan, “ Dışarıdan değil de kendi sanatçılarımızdan getirmenin daha uygun olacağını düşündüm. Sonuçta bizim yerel sanatçılarımızda para kazanmış olur hem de Belediye Bütçesinden fazla para çıkmamış olur. Bu konuda yine kararı meclisimize bırakıyorum” dedi. 

Başkan Enver Salih Dinçer, AKP Meclis Üyesi Muhammet Doğan’ın önerisini önümüzdeki yıllardan itibaren değerlendirmeye alacaklarını belirtti.

Ege- Et ile ilgili bilgi veren Başkan Dinçer, “ Büyükşehir Belediyesi tarafından Ege- Et fabrikasının Halk Et adı altında şubeleri açılıyor. Üç şubesini Aydın Merkezde, bir tanesi Nazilli’de açılacak. Bütün ilçelerde zaman içerisinde bu Halk Et şubeleri açılacak. Büyükşehir Belediye başkanımızın Halk ET Şubelerini açmasının iki amacı var. Birincisi Ege- Et’in ürettiği özellikle bizim bölgemizden Karpuzlu, Akçaova’dan gelen hayvanlar kesiliyor. Bu ürünlerimizin tüm ilçelere dağılmasını sağlamak. İkincisi ise ilçelerdeki vatandaşlarımızın kaliteli eti ve Ege- Et’ten çıkmış hijyenli ve sağlıklı eti vatandaşlarımıza daha ucuz fiyata ulaştırabilmek. Özellikle Çine’miz açısından ilçemizde yetişen hayvanlarımızın ve hayvancılarımızın yetiştirdiği doğal besinlerle beslenen hayvanların kaliteli etleri tüm ilçelerimize dağıtılmasından ve Ege- Et firmamızın da yatırım yapılıp modern şekle getirilmesinden ilçemiz kazanacaktır diye düşünüyorum. Çine’de açılması içinde Büyükşehir Belediye Başkanımız bize bir yer ayarlayın diye bir sözde bulunmadı. Ama halkımızın talebi üzerine bizlerde talepte bulunuruz. Ege- Et Çine’nin ürünü kendi bölgemizde de satılması bizim açımızdan da iyi olur. Aynı zamanda üreteci kooperatifi olan Nazilli’deki Ör-koop kooperatifinin ürettiği ayran, süt, peynir ve şarküteri ürünleri de bu mağazalarda satılacak.”

Meclis  üyelerinden gelen önerileri ve sorunlara açıklık getiren Başkan Dinçer Akçaova’ya müjdeyi verdi. Dinçer, “ Akçaova için geçen dönem İller Bankası’nın çizdiği kanalizasyon projesi vardı. Büyükşehir’e ilettik, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’da ASKİ’ye sevk etti. Şu anda ihale aşamasında zaten bir sıkıntı yoktu projede, yani çok kısa bir süre içerisinde Akçaova’nın kanalizasyonu ASKİ tarafından başlatılıyor. Sanayii Sitesi’ndeki temizlik çalışması Belediyemizin çalışmasıdır. Oradan gelip geçerken utanıyordum, Çine’nin Sanayii Sitesi’nin bu durumda olduğuna, bir sürü hurda araç veya kullanılmayan araçlar ve malzemeleri, lastikleri burası çöp yuvasına dönmüştü. İlk önce temizlettik. Ağaçlarla ilgili bir girişimimiz olmadı. Biz çalışmaya başladığımız da AYDEM bazı büyük ağaçların dallarının tellere değdiği için budama yaptılar, kökünden alınmadı. Yalnızca kuruyan bir iki ağaç var onlar kaldırıldı. Amacımız Bulvarda kaldırım üzerindeki galerilerimiz var, bunları geçici bile olsa yeni bir galericiler sitesi bulana kadar oraya götürmeyi düşünüyoruz. Hem galericilerimiz düzgün bir şekilde, tertemiz bir ortamda bulunsunlar, hem kaldırımları işgal etmelerinden kurtulalım. Pazar günleri de burada otomobil pazarı kurabiliriz diye düşündük. Şu an bütün galerici arkadaşlarımızla görüşüyor toplantılar yapıyoruz. Bu geçici bir süreç, ama Çine’ye mutlaka bir şekilde galericiler sitesi yapılması gerekiyor. Özellikle Muhammet Doğan ile Çevre Bakanlığı’na bir dosya sunmuştuk, Milletvekilimiz Mehmet Erdem aracılığı ile bunun takiplerini de yapıyoruz. Eğer başarılı olabilirsek ilçemize bir tane daha çöp kamyonu ve tüm mahallelerimize (köylerimize) dağıtılmak üzere çöp konteynırları Çevre Bakanlığı’ndan ücretsiz olarak almaya çalışıyoruz. Kendilerine de yardımlarından dolayı teşekkür ederiz. Hizmetlerimizin parti yok her zaman dediğimi tekrarlıyorum. Bütün arkadaşlarımızla el ele verip Betsmove Çine’yi daha iyi yerlere getirmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.


Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2015, 12:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472