banner488

Belediye atık yağ kampanyası başlattı

Çine Belediyesi evlerde ve işyerlerinde kullanılan bitkisel atık yağları toplama kampanyasını hayata geçirdi.

Belediye atık yağ kampanyası başlattı
banner496
Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in girişimleri ile başlatılan proje kapsamında 5 lt. atık yağ getirene 1 lt. ayçiçeği yağı hediye edilecek.


Lavaboya dökülen 1 lt. bitkisel ve hayvansal atık yağın 1 milyon litre suyu kirlettiği günümüzde, “bitkisel ve hayvansal atık yağları temiz bir çevre için topluyoruz” sloganı ile girişilen proje sonucunda milyonlarca litre su, kirlilikten kurtarılacak.

Proje hakkında bilgi veren Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Lavaboya dökülen atık yağlar, kanal borularına yapışarak boru kesitinin daralmasına ve hatta tıkanmasına neden oluyor. Ayrıca çöpe dökülen atık yağlar çöp depolama alanlarında da sık sık yangın çıkmasına neden olabiliyor. Atık yağların zaten çöp içerisine atılması yasaktır. Bu yağlar yağmur Betboo suları ile beraber yer altı temiz su kaynaklarına ulaşarak temiz su kaynaklarımızı kirletmektedir.” şeklinde açıklamada bulundu. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bitkisel atık yağ kontrolü yönetmeliğine göre bu yağların toplanması için ancak lisanslı geri kazanım tesisleriyle ve toplayıcılar ile yıllık sözleşme yapma yükümlülüğünün olduğunu belirten Başkan Dinçer, “Biz Çine Belediyesi olarak ezici&deha Biodizel Firması ile bu konuda bir sözleşme imzaladık. Netice itibariyle Belediye olarak atık yağlara karşı önlem almamız gerekiyordu. Ben tüm Çineli halkımızı bu konuda bilinçli olmaya ve geri dönüşüme katkıda bulunmaya davet ediyorum. Kampanya çerçeveside 5 lt. atık yağı getirene 1 lt. Ayçiçek yağı hediye edilecek. ”dedi.

Öte yandan stoklarla sınırlı olduğu belirtilen kampanya ile ilgili broşürler hazırlanarak evlere ve işyerlerine dağıtıldı. (Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2013, 23:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
ünal
ünal - 11 yıl Önce

ayçiçek yağı verilmesi bence yanlış,eğer verilecek ise veya bhöyle bir kampanyada başarılı olmak isteniyorsa aydının incisi olan sızma zeytin yağı verilmesi gerekir.çünkü çine halkının damak tadı zeytin yağına alışıktır.ayrıca ayçiçek yağı sağlık için zararlı bir ürün olduğu artık herkes tarafın dan bilinmektedir.bence başkana bu yönde bir bilgilendirme yapmak gerekiyor.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472